Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

Ρεμπέτικο Μάλε Βράσε στο Λουξεμβούργο

Το Μάλε Βράσε αποτελεί μια χαρακτηριστική έκφραση της ελληνικής αργκό και περιγράφει μια φασαρία, ένα χαμό, μια αναστάτωση. Οι Μάλε Βράσε είναι ένα νεανικό συγκρότημα που παίζει ρεμπέτικα με έδρα την Ολλανδία και θα είναι μαζί μας την Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017, στην αίθουσα Altrimenti (5, avenue Marie-Thérèse, L-2132 Luxembourg).


Αποτελούνται από τους:

Νίκο Καλιούρη – Βιολί
Αντώνη Laurijsen – Κιθάρα, Τραγούδι
Χάρη Laurijsen – Μπουζούκι, Τραγούδι
Δημήτρη Μάρη – Μπουζούκι, Τραγούδι


Τα μέλη του σχήματος φέρουν διαφορετικά μουσικά ερεθίσματα, τα οποία συνδυάζουν στο μουσικό τους αυτό ταξίδι. Οι Μάλε Βράσε έχουν βασίσει το ρεπερτόριό τους στο Ρεμπέτικο τραγούδι και κυρίως στην προπολεμική του περίοδο. Το Ρεμπέτικο γεννάται της στα παράλια της Μικράς Ασίας και ειδικότερα στη Σμύρνη στις αρχές της δεκαετίας του 1920 και παγιώνεται με το πέρασμα των Σμυρνιών δημιουργών και εκφραστών του στον Πειραιά με τη μικρασιατική καταστροφή του 1922. Η εποχή Ρεμπέτικου ολοκληρώνεται περίπου τριάντα χρόνια αργότερα, σφραγίζοντας ένα σημαντικό κεφάλαιο της ελληνικής μουσικής που αποτελεί έκφραση μιας ολόκληρης κοινωνικοπολιτικής κουλτούρας και συνδυάζει στοιχεία τόσο από την ανατολίτικη όσο και από τη δυτικότροπη μουσική.


Τα τραγούδια και οι σκοποί αποδίδονται από το σχήμα με δύο μπουζούκια, μία κιθάρα και ένα βιολί, με ήχο που αποδίδει τις αυθεντικές ηχογραφήσεις του γραμμοφώνου αλλά και την προσωπική αισθητική των μελών του σχήματος.


Facebook: http://www.facebook.com/malevrase
YouTube: https://www.youtube.com/user/malevraseband
Soundcloud: https://soundcloud.com/malevrase


Ώρα έναρξης: 20.30
Εισιτήρια: Προπώληση (mitos.asbl@gmail.com): 12 ευρώ. Στην είσοδο: 15 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου