Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017

Φωτογραφικό υλικό από τον εορτασμό του Πάσχα στους ναούς της Κοινότητας Αδελαΐδας
Με λαμπρότητα και κατάνυξη γιόρτασαν τα Θεία Πάθη του Κυρίου κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, χιλιάδες μέλη της Κοινότητας απ’ όλη την Αδελαΐδα με αποκορύφωμα την Αναστάσιμη ακολουθία το Μεγάλο Σάββατο.
Όλοι οι ναοί της Κοινότητας κατακλύστηκαν από πιστούς που προσήλθαν να προσευχηθούν για ειρήνη, ευημερία και υγεία.
Τηρώντας την παράδοση, γυναίκες όλων των ηλικιών συγκεντρώθηκαν στις εκκλησίες την Μεγάλη Πέμπτη για να στολίσουν τον Επιτάφιο και να ετοιμάσουν τον ναό για την Μεγάλη Παρασκευή.
Κορδέλες με μαύρο και μωβ χρώμα στόλιζαν το εσωτερικό του ναού αντικατοπτρίζοντας την βαριά και πένθιμη ατμόσφαιρα της μεγάλης αυτής ημέρας ενώ οι πρωινές ακολουθίες δέχθηκαν χιλιάδες πιστούς που προσήλθαν για την Θεία Κοινωνία.
Με τους εορτασμούς να κλιμακώνονται την Μεγάλη Παρασκευή, ο Επιτάφιος κυριάρχησε σε κάθε εκκλησία, θυμίζοντας στους εκκλησιαζόμενους τη θυσία του Θεανθρώπου για τη σωτηρία μας.
Χορωδίες σε κάθε εκκλησία έψαλαν τα Εγκώμια γύρω από τον Επιτάφιο και στις 9.00μ.μ. περίπου, ξεκίνησε η περιφορά του Επιταφίου με τους χιλιάδες πιστούς να ακολουθούν.
Ανάμεσα στους επισήμους προσκεκλημένους που παρακολούθησαν την Λειτουργία του Επιταφίου στους Ι. Ναούς της Κοινότητας ήταν η κα Τζο Τσπαλιάρη, Υποψήφια Βουλευτής Περιφέρειας Αδελαΐδας εκ μέρους του Πολιτειακού Πρωυθυπουργού κου Τζέη Γουέδερηλ, η κα Rachel Sanderson, Βουλευτής Περιφέρειας Αδελαΐδας και Υπουργός για την Προστασία του Παιδιού στην Αντιπολίτευση εκ μέρους του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κου Στήβεν Μάρσαλ, ο κ. Michael Atkinson, Βουλευτής Περιφέρειας Croydon και Πρόεδρος της Βουλής Ν.Α., η Δήμαρχος του Τσαρλς Στερτ κα Άντζελα Έβανς, ο Δήμαρχος του Άνλεη και Υποψήφιος Βουλευτής Περιφέρειας Μπαντκόου κ. Λόκλην Κλάην, ο κ. Ντέηβιντ Πιζόνι, Υπουργός Μεταφορών, Σχεδιασμού και Υποδομής στην Αντιπολίτευση και η κα Τζέην Στήνσον εκ μέρους του Βουλευτή Περιφέρειας Χάηντμαρς κου Στάθη Γεωργανά.
Οι εορτασμοί του Πάσχα κορυφώθηκαν το Μεγάλο Σάββατο με την καθιερωμένη Λειτουργία της Αναστάσεως του Κυρίου την οποία ήλθαν να παρακολουθήσουν χιλιάδες μέλη της Κοινότητας και να λάβουν το Άγιο Φως.
Η κα Βίκυ Τσάπμαν, Αναπληρώτρια Αρχηγός της Αντιπολίτευσης τίμησε με την παρουσία της την Αναστάσιμη Ακολουθία στον Καθεδρικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών.
Στις 12 τα μεσάνυκτα ακριβώς οι ιερείς έψαλαν το ‘Χριστός Ανέστη’ σηματοδοτώντας το τέλος του Θείου Πάθους και φέρνοντας το χαρμόσυνο νέο της Ανάστασης του Κυρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου