Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017

56χρονος Έλληνας έσωσε τετραμελή οικογένεια στη Γερμανία από πυρκαγιά !


Δημήτριος Γεμιτζόγλου ονομάζεται ο άνδρας, ο οποίος κατάφερε να σώσει με την άμεση αντίδρασή του, μια οικογένεια στο Rheda-Wiedenbrück από την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στο σπίτι τους.


Ένας 56χρονος άνδρας παρατήρησε τον καπνό που έβγαινε από το παράθυρο ενός διαμερίσματος στην οδό Oelder Straße, χτύπησε την πόρτα και – με τα λίγα γερμανικά που γνώριζε – είπε ότι πρέπει να βγούνε όλοι έξω. Έτσι, έσωσε μια τετραμελή οικογένεια!


Η κατάσβεση της φωτιάς πραγματοποιήθηκε πολύ γρήγορα, ενώ – σύμφωνα με δηλώσεις της αστυνομίας – το χειρότερο αποφεύχθηκε λόγω της προσοχής και της παρατηρητικότητας του Δημητρίου Γεμιτζόγλου, ο οποίος αντέδρασε άμεσα.


Σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες, ένα από τα παιδιά της οικογένειας (4 ετών) έπαιζε με έναν αναπτήρα με αποτέλεσμα να ξεσπάσει ξαφνικά φωτιά σε ένα από τα δωμάτια του ισογείου της πολυκατοικίας. Η οικογένεια δεν αντιλήφθηκε τίποτα από τη φωτιά, παρά μόνο όταν τους χτύπησε το κουδούνι ο παρατηρητικός περαστικός.

Γύρω στις 20:45 ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, μεγάλη επιχείρηση της οποίας έσπευσε στο σημείο. Όταν έφτασαν οι πρώτοι διασώστες, οι τέσσερις ένοικοι είχαν ήδη φύγει από το σπίτι. Η περιοχή διασταύρωσης Oelder Strasse / Nonenstrasse έπρεπε να αποκλειστεί από την αστυνομία κατά τη διάρκεια πυρόσβεσης.

http://www.allesgr.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου