Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

50.000 αστυνομικοί θα φυλάνε τα εκλογικά κέντρα της ΓαλλίαςΗ Γαλλία βρίσκεται σε συναγερμό ύψιστης ασφάλειας από τον Νοέμβριο του 2015 όταν και δέχτηκε αναπάντεχα μια τρομοκρατική επίθεση τεράστιας κλίμακας, όπου και σκοτώθηκαν 130 πολίτες ενώ πολλοί ακόμα τραυματίστηκαν.


Τον περασμένο χρόνο μάλιστα, 86 πολίτες έπεσαν θύματα μιας ακόμη τρομοκρατικής ενέργειας όταν γιόρταζαν την ημέρα της Βαστίλης στην πόλη Νις και ένα φορτηγό οδηγήθηκε μέσα στο πλήθος.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Ματίας Φεκλ, ανακοίνωσε πως 50.000 αστυνομικοί θα φρουρήσουν τις εκλογές που θα λάβουν χώρα σε 67.000 διαφορετικά εκλογικά κέντρα.

Οταν ρωτήθηκε από την εφημερίδα Journal du Dimanche αν οι Αρχές φοβούνται πως κάποια επίθεση θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια των εκλογών, ο ίδιος απάντησε πως «καμία απειλή δεν έχει εξαλειφθεί τελείως».

Μάλιστα, επεσήμανε πως το ρίσκο μιας επιπλέον τρομοκρατικής ενέργειας είναι πάντα «υψηλό και μόνιμο» όπως έδειξαν οι πρόσφατες επιθέσεις που συνέβησαν σε Λονδίνο, Στοκχόλμη και Αγία Πετρούπολη.

Το πλάνο ασφαλείας για τις εκλογές περιλαμβάνει μέτρα που θα είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν οποιασδήποτε φύσης βιαιότητας που ενδέχεται να διαπράξουν οι εξτρεμιστές και θα φρουρήσουν τις εκλογές τόσο στον πρώτο όσο και στον δεύτερο γύρο.

Η Γαλλική Υπηρεσία Πληροφοριών προειδοποίησε τους υποψήφιους ότι είναι πιθανό να υπάρξουν «συγκεκριμένες απειλές στη δική τους ασφάλεια και στις προεκλογικές τους καμπάνιες».

protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου