Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

Νέα καθυστέρηση στη συμφωνία με τη Fraport βλέπει ο Γερμανικός τύπος

Τα Γερμανικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία αναδημοσιεύουν σχετικό τηλεγράφημα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων υπογραμμίζουν, πως καταγράφεται νέα καθυστέρηση στη διαδικασία υλοποίησης της σύμβασης για την παραχώρηση των 14 ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων, που έχει υπογραφεί ανάμεσα στη γερμανική Fraport και το ελληνικό Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, η Handelsblatt, η Bild, η Welt, όπως και το Focus στα σχετικά τους άρθρα σημειώνουν πως «η ανάληψη της διαχείρισης των 14 ελληνικών αεροδρομίων από τη γερμανική εταιρεία Fraport καθυστερεί περαιτέρω. Η ημερομηνία της 15ης Μαρτίου η οποία είχε τεθεί εσωτερικά ως ημέρα παραχώρησης, δεν μπορεί να τηρηθεί σύμφωνα με πληροφορίες του dpa. Εκπρόσωπος της Fraport επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι η ολοκλήρωση της διαδικασίας αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα».

Ο ίδιος εκπρόσωπος της Fraport ο οποίος από τη Φρανκφούρτη όπου και βρίσκεται υπογράμμισε «βρισκόμαστε στην τελική ευθεία», ενώ τόνισε, πως «η ελληνική πλευρά εργάζεται πυρετωδώς για την επίλυση των τελευταίων προβλημάτων».

Βέβαια, υπογράμμισε, πως «η Fraport Greece είχε ανακοινώσει ήδη στις 6 Μαρτίου ότι όλα είναι έτοιμα για την ανάληψη της διαχείρισης των αεροδρομίων», ενώ η σύμβαση παραχώρησης των αερολιμένων για διάστημα 40 ετών «θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα εγχειρήματα ιδιωτικοποίησης στην υπερχρεωμένη Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου