Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

Τρένο περνά κυριολεκτικά μέσα από πολυκατοικία στην Κίνα !

Κι όμως είναι αληθινό. Μια ελαφρά σιδηροδρομική γραμμή έχει κατασκευαστεί για να περνά μέσα από μια τρύπα σε ένα κατοικημένο 19 ορόφων κτίριο στην Κίνα.


Η πόλη της Chongqing στα νότιο-ανατολικά της χώρας, έχει πληθυσμό 49 εκατομμύρια κατοίκους στοιβαγμένους σε μόλις 31.000 τετραγωνικά μίλια, αναγκάζοντας τους πολεοδόμους να σκεφτούν δημιουργικές λύσεις στην επίλυση του ζητήματος έλλειψης χώρου.

Ένας ειδικός σιδηροδρομικός σταθμός έχει χτιστεί μέσα στο συγκρότημα των κατοικιών από τον 6ο έως τον 8ο όροφο.Όμως ακόμη κι αν οι κάτοικοι ζουν τόσο κοντά σε έναν πολυσύχναστο σιδηροδρομικό σταθμό, οι θόρυβοι δεν φτάνουν στα αυτιά τους χάρη σε έναν ειδικό εξοπλισμό. Για τους ιδιοκτήτες των κατοικιών στο συγκρότημα, ο ήχος του τρένου έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι τόσο ενοχλητικός όσο ο θόρυβος από ένα πλυντήριο πιάτων.

Έτσι, οι σχεδιαστές απέφυγαν να γκρεμίσουν ολόκληρη την πολυκατοικία προκειμένου να φτιάξουν τις γραμμές του τρένου, αναφέρει το Εθνος.
Εκπρόσωπος της εταιρείας μεταφορών της πόλης δήλωσε: «Η πόλη μας έχει χτιστεί πάνω σε βράχια με αποτέλεσμα η εύρεση χώρου για δρόμους και σιδηροδρομικές γραμμές να είναι μια πραγματική πρόκληση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου