Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017

Μαίνεται ο "πόλεμος" Τουρκίας - Ολλανδίας!


Ένα απίστευτο και πολύ τρομακτικό διπλωματικό επεισόδιο είναι σε εξέλιξη... Ολλανδία και Τουρκία ακροβατούν ανάμεσα στον "πόλεμο" και την "ειρήνη" τις τελευταίες ώρες.


Όλα ξεκίνησαν όταν η ολλανδική κυβέρνηση αποφάσισε να πάρει πίσω την άδεια προσγείωσης που είχε δοθεί στο αεροσκάφος που θα μετέφερε τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Ρότερνταμ για να παραβρεθεί σε προεκλογική συγκέντρωση με στόχο να πείσει τους Τούρκους της Ολλανδίας να στηρίξουν τα σχέδια του Ερντογάν και να ψηφίσουν "ναι" στο δημοψήφισμα.


Η απαγόρευση προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Τούρκου προέδρου, που μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη, χαρακτήρισε «φασίστες και απομεινάρια των ναζί» τους Ολλανδούς. Τα σχόλιά του, φυσικά, δεν έμειναν αναπάντητα. Επίσης από προεκλογική συγκέντρωση (σ.σ. έχει εκλογές στην Ολλανδία την Τετάρτη 15.03.2017) ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, ούτε λίγο ούτε πολύ τον χαρακτήρισε τρελό και απαράδεκτο!


«Είναι φυσικά ένα τρελό σχόλιο», δήλωσε ο Ρούτε στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του για τις εκλογές της 15ης Μαρτίου. «Καταλαβαίνω ότι είναι θυμωμένοι, αλλά αυτό φυσικά ήταν εντελώς απαράδεκτο», τόνισε.


Το Σάββατο, λίγες ώρες μετά από τα προηγούμενα επεισόδια, η υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων της Τουρκίας Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά, δεν κατάφερε να μπει στο προξενείο της Τουρκίας στο Ρότερνταμ.


Οι αστυνομικοί της απαγόρευσαν την είσοδο με αποτέλεσμα να επιστρέψει στο αμάξι της. Λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστή η απομάκρυνση της Τουρκάλας υπουργού από το προξενείο, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι δεν επιθυμεί την επιστροφή του Ολλανδού πρεσβευτή, που βρίσκεται σε άδεια, στην Άγκυρα «για κάποιο χρονικό διάστημα».


Και σα να μην έφτανε αυτό, πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι η ολλανδική πρεσβεία, το ολλανδικό προξενείο στην Άγκυρα, αλλά και οι κατοικίες του Ολλανδού πρεσβευτή , του Ολλανδού επιτετραμμένου και του γενικού προξένου έχουν αποκλεισθεί για λόγους ασφαλείας.


Μετά από όλα αυτά, οι Τούρκοι που ζουν στην Ολλανδία κατέβηκαν στους δρόμους. Συγκεντρώθηκαν έξω από το Προξενείο της χώρας τους, που προηγουμένως απαγορεύτηκε η είσοδος στην Τουρκάλα υπουργό και με τουρκικές σημαίες αλλά και εικόνες του Ερντογάν διαδήλωσαν υπέρ της Τουρκίας.


Όπως βλέπετε, φωνάζουν "Τουρκία" ή συνθήματα υπέρ του Τούρκου Προέδρου ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις τους έχουν περικυκλώσει. Μάλιστα, οι αστυνομικοί όπως βλέπετε στο βίντεο ντοκουμέντο, χρησιμοποιούν τα σκυλιά για να τους διώξουν. Τα σκυλιά αγριεμένα γαβγίζουν και πλησιάζουν απειλητικά τους διαδηλωτές που το βάζουν στα πόδια για να μην τους δαγκώσουν. Εκφράζονται φόβοι πως όλα αυτά είναι μόνο η αρχή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου