Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017

Επιτυχής διοργάνωση Διήμερου Σεμιναρίου Κρητικών Χορών στην ΚοπεγχάγηΜε μεγάλη επιτυχία, ο Παγκρήτιος Σύλλογος Δανίας διοργάνωσε διήμερο σεμινάριο Κρητικών χορών, με προσκεκλημένο για πρώτη φορά στην Δανία τον καταξιωμένο χοροδιδάσκαλο-ερευνητή Κρητικών χορών, Γιάννη Μεγαλακάκη.

Για 2 μέρες, η αίθουσα του Grøndalsvængets Skole, γέμισε Κρητικές μελωδίες και σείστηκε από τους ρυθμούς των χορών του νησιού μας.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν Έλληνες αλλά και Δανοί- φίλοι της Κρήτης και της Ελλάδας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία μέσα από τον χορό, να μάθουν περισσότερα για την μουσική, την ιστορία και τα έθιμα του νησιού. Συγκινητική ήταν η συμμετοχή τριών Ελληνόπουλων που ταξίδεψαν στην Κοπεγχάγη από την Αγγλία, το Βέλγιο και την Γερμανία για να παρακολουθήσουν το σεμινάριο και να παραστούν στην γιορτή του Συλλόγου, το Σάββατο της 25ης Μαρτίου.

Τo διήμερο αυτό υπήρξε το έναυσμα να αναδειχτεί η αλήθεια και η ουσία του Κρητικού χορού, να περάσουν μηνύματα ζωής και να μεταδωθεί η αγάπη για την Κρητική παράδοση. Τα μαθήματα αποτελούν μέρος της προσπάθειας του Παγκρήτιου Συλλόγου για την προώθηση της αυθεντικής, όμορφης εικόνας της Κρήτης και την προσέγγιση της νεολαίας, της νέας γενιάς Ελλήνων της Δανίας. Σκοπός είναι να διατηρηθούν οι δεσμοί με τον τόπο καταγωγής μας και με τον πραγματικό πολιτισμό που η Κρήτη μας εξάγει εδώ και χιλιετηρίδες.

Ευχαριστούμε τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους, τον Γιάννη Μεγαλακάκη και φυσικά όσους συνετέλεσαν στην πραγματοποίηση αυτού του σεμιναρίου. Δίνουμε ραντεβού για την επόμενη εκδήλωσή μας και σας καλούμε να μείνετε ενημερωμένοι για την δραστηριότητα του Συλλόγου μας μέσα από την ηλεκτρονική μας σελίδα, www.kriti1.dk και την σελίδα μας στο Facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου