Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Η διαφορά της οδηγικής παιδείας σε Βρετανία και Ελλάδα
Ο Μανώλης Ροδιτάκης είναι από τα Χανιά αλλά ζει και εργάζεται στην Αγγλία. Με αφορμή το τροχαίο δυστύχημα στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, όπου τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, έστειλε το δικό του μήνυμα, τονίζοντας τις διαφορές στην οδηγική παιδεία σε Αγγλία και Ελλάδα. Η Βρετανία είναι στην 2η θέση στον κόσμο όσον αφορά στην οδηγική ασφάλεια.

"Γίνεται πολύ συζήτηση στην Ελλάδα για την έλλειψη οδηγικής παιδείας αυτες τις ημέρες, μετά το τραγικό πολύνεκρο ατύχημα. Επιτρέψτε μου να μοιραστώ την εμπειρία μου από το UK, μια θετική εμπειρία σε σχέση με την οδηγική παιδεία και πώς αυτή αποκτάται.

Πριν από λίγους μήνες πήρα την πρώτη μου κλήση για υπερβολική ταχύτητα. 59m/h σε ενα τμήμα του M4 που το όριο ειναι 50m/h (ναι καλά διαβάσατε, 50 μίλια όριο σε εθνική οδό). Μου έδωσαν δυο επιλογές: 1. Να πληρώσω πρόστιμο και να πάρω 3 πόντους στο point system ή 2. Να παρακολουθήσω για μία μέρα ενα μάθημα οδικής ασφάλειας σχετικό με την υπερβολική ταχύτητα (Speeding Awareness Course).

Η αστυνομία οργανώνει μαθήματα οδικής ασφαλείας για τους παραβάτες, αντί να τους κόβει απλά πρόστιμα!

Το course κράτησε 4 ώρες, ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον, έμαθα πολλά και έγινα ακόμα πιο προσεκτικός οδηγός.

Η Βρετανία είναι στη 2η θέση στον κόσμο στην οδική ασφάλεια.

Η οδηγική παιδεία (και η παιδεία γενικότερα) δεν ειναι αφηρημένη έννοια. Καλλιεργείται συστηματικά με συγκεκριμένες δράσεις και στοχευμένα μέτρα.
Για να μην πεθαίνουν παιδιά στην άσφαλτο".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου