Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

Πώς έζησαν οι Έλληνες της Ολλανδίας τα επεισόδια στο Ρότερνταμ

Στο μάτι του κυκλώνα βρέθηκαν πολλοί Έλληνες μετανάστες στην Ολλανδία κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων επεισοδίων στο Ρότερνταμ μεταξύ Τούρκων διαδηλωτών και αστυνομίας.

Δραματικές σκηνές καταγράφηκαν από κάμερα σε ελληνικό εστιατόριο με τον ιδιοκτήτη του να δηλώνει πως οι Τούρκοι διαδηλωτές «ήταν λυσσασμένοι εναντίον των Ολλανδών, οι Τούρκοι που συγκεντρώθηκαν εδώ ήταν πολύ φανατισμένοι».

Χαρακτηριστικό είναι ότι η αστυνομία ζήτησε από τον Έλληνα ιδιοκτήτη να φυγαδεύσει τους πελάτες του από την πίσω πόρτα του καταστήματος ώστε να εξασφαλίσει την σωματική τους ακεραιότητα.

Από την πλευρά του ο ελληνικής καταγωγής υποψήφιος για το ολλανδικό κοινοβούλιο Σταύρος Θεοχάρης δήλωσε πως «ο κόσμος ήταν μέσα σε πανικό εκείνη τη στιγμή και δεν ήξερε τι να κάνει. Από προσωπική εμπειρία γνωρίζω δύο άτομα που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο Ρότερνταμ, έμειναν μέσα σε γκαράζ για πέντε ώρες και δεν μπορούσαν να αποχωρήσουν».

Ο κ. Θεοχάρης τονίζει επίσης πως «ο Ερντογάν θα χρησιμοποιήσει το θέμα των μεταναστών ώστε να υπάρξει πίεση προς τις Ευρωπαϊκές χώρες».

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου