Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

Ταϊλάνδη: Δύο γυναίκες μετέφεραν 21 κέρατα ρινόκερων αξίας 5 εκατ. δολαρίων

Αντιμέτωποι με ένα ασυνήθιστο θέαμα βρέθηκαν οι υπάλληλοι του τελωνείου στην Ταϊλάνδη, όταν σε έλεγχο που διενήργησαν, εντόπισαν δύο γυναίκες να μεταφέρουν 21 κέρατα ρινόκερων, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 5 εκατ. δολάρια!


Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, τα κέρατα είναι ασυνήθιστα μεγάλα σε μέγεθος και μεταφέρθηκαν στην Ταϊλάνδη από την Αιθιοπία. Οι τσάντες που περιείχαν αυτό το μοναδικό περιεχόμενο εντοπίστηκαν στο αεροδρόμιο της Μπανγκόγκ. Το βάρος τους ξεπερνούσε τα 50 κιλά.Οι δύο γυναίκες ταξίδεψαν στην Ταϊλάνδη με διαφορετική πτήση, αλλά εντοπίστηκαν όταν πήγαν να παραλάβουν το «εμπόρευμα». Μόλις τις παρέλαβαν, αμέσως συνελήφθησαν και κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις.

Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι το δεύτερο τα τελευταία δύο χρόνια που εντοπίζεται στην Ταϊλάνδη. Στην προηγούμενη περίπτωση, η αξία των κεράτων ανερχόταν στις 600.000 δολάρια. Τα κέρατα ρινόκερου, όπως και άλλα μέρη του σώματός του, χρησιμεύουν στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, ενώ πωλούνται σε υψηλότατες τιμές στην αγορά της Ασίας.Σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωσης για την προστασία των άφριων ζώων, ελάχιστοι ρινόκεροι διαβιώνουν εκτός ζωωλογικών κήπων. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Οργάνωσης, η τακτική που ακολουθούν οι λαθραίμποροι, είναι να αφαιρούν το κέρατο, δίχως να σκοτώνουν το ζώο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου