Κυριακή, 26 Μαρτίου 2017

Τα Ελληνικά σχολεία του Καΐρου τίμησαν τους αγωνιστές του 1821

Άλλη μία φορά, τα δύο ελληνικά σχολεία του Καΐρου, η Αχιλλοπούλειος και η Αμπέτειος μάγεψαν με τις εξαιρετικές γιορτές που παρουσίασαν για την επέτειο του 1821.

Μάλιστα, για πρώτη φορά φέτος, οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τα παιδιά του Γυμνασίου Λυκείου, που εντυπωσίασαν με τη συγκινητική αλλά και λυρική τους απόδοση, στιγμών από τον Εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, εμπνευσμένες από μεγάλα έργα ζωγραφικής, βασισμένα σε ευρηματικά κείμενα του εκπαιδευτικού φιλολόγου Ιωάννη Τζουμέρκα και την πολύτιμη στήριξης της μαθηματικού και χορογράφου, κας Έρρικας Αραπάκη.

Από την πλευρά της, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κα Λαμπρινή Κομίνη δε δίστασε να χαρακτηρίσει τη γιορτή ως την καλύτερη των τελευταίων ετών, προκαλώντας τα χειροκροτήματα όλων, και αποδίδοντας τα συγχαρητήριά τους στους καθηγητές αλλά κυρίως στους μαθητές που έδωσαν πραγματικά την ψυχή τους, για την επιτυχία της εκδήλωσης, μεταφέροντας τις ευχαριστίες της στην Αναπληρώτρια Δ/ντρια της Σχολής κα Βασιλική Πετροπούλου και ζητώντας να μεταφερθούν οι ευχές της προς τον Δ/ντή της Σχολής, Αρχιεπίσκοπο Σινά κ. Δαμιανό.

Τις πολύ θετικές εντυπώσεις του είχε ήδη καταγράψει στο λόγο του και ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος, ο οποίος τόνισε τη σημασία της ιστορικής επετείου.

Παραβρέθηκε η Συντονίστρια Εκπαίδευσης Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής κα Μαριέττα Κουμαριανού, ο Ακόλουθος Άμυνας Πλοίαρχος ΠΝ κ. Βασίλειος Τσούκας, ο π. Ιωάννης από την Σιναΐτικη Αδελφότητα, ο Διαχειριστικός Δ/ντής του Ιδρύματος Αμπέτ και Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου κ. Νικόλας Βαδής, ο Κοινοτικός Επίτροπος Καΐρου κ. Ανδρέας Γιόσρι, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής κ. Αλέκος Καζαμίας, η κα Άννα Γεωργαλίδου από την "Μαρία Αιγυπτία" και άλλοι επίσημοι.
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου