Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Ρωσία: 17χρονος πεθαίνει μέσα στη τάξη μετά από φάρσα των συμμαθητών τουΈνας Ρώσος έφηβος πέθανε στην τάξη του στην Μόσχα όταν το bullying εναντίον του πήρε άσχημη τροπή. Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας της τάξης. Ο 17χρονος Sergei Casper ήταν το θύμα μιας φριχτής φάρσας μιας ομάδας νταήδων από την τάξη του.


Οι νταήδες τύλιξαν τον Casper σε πλαστική ζελατίνα για να μην μπορεί να κουνηθεί και τον έβαλαν με τα πόδια μέσα σε μια τουαλέτα. Μετά την φάρσα τον άφησαν τυλιγμένο στην ζελατίνα και τον πήγαν στην τάξη.

Όταν τον άφησαν στην τάξη, ο Casper δεν μπορούσε να κουνήσει τα πόδια του. Σε κάποια φάση άρχισε να περπατά, αλλά έχασε την ισορροπία του και έπεσε πάνω στην έδρα της καθηγήτριας. Πέφτοντας χτύπησε τον λαιμό του στην έδρα.

Ο οισοφάγος του Casper διαλύθηκε. Ενώ βρισκόταν ξαπλωμένος στο πάτωμα, μην μπορώντας να αναπνεύσει, οι συμμαθητές του συνέχισαν να τον πειράζουν και να γελάνε μαζί του. Η καθηγήτρια βρισκόταν εκείνη την ώρα στην τάξη, αλλά δεν έκανε τίποτα για να προλάβει το περιστατικό ή να βοηθήσει τον Casper.

Τελικά οι συμμαθητές του Casper συνειδητοποίησαν ότι ήταν σοβαρά τραυματισμένος, αλλά ήταν πολύ αργά. Μετά από λίγο πέθανε.
Η αστυνομία τώρα ερευνά το περιστατικό και οι γονείς του 17χρονου απαιτούν να μάθουν γιατί η καθηγήτρια δεν έκανε κάτι για να σταματήσει το bullying.«Έδειχναν να το βρίσκουν αστείο και μετά αποφάσισαν να πάρουν το βραβείο τους στην τάξη, όπου παρ’όλο που η καθηγήτρια καθόταν στην έδρα, δεν έκανε απολύτως τίποτα για να τον βοηθήσει», είπε ο Alex, ένα φίλος του Casper. «Ήταν καλό παιδί, δεν έκανε ποτέ τίποτα κακό σε κανέναν και ήταν φίλος μου. Αλλά οι άλλοι τον πείραζαν συνεχώς.»

Ένα μαθητής που συμμετείχε στην «φάρσα» ισχυρίστηκε ότι οι νταήδες απλά έκαναν μια πλάκα η οποία είχε αναπάντεχα άσχημη κατάληξη. Το σχολείο αρνείται ότι γνώριζε για το bullying εναντίον του Casper πριν το περιστατικό, αλλά είπε ότι οι μαθητές που εμπλέκονται είχαν πάρει αποβολή.

Δημοσιογράφοι λένε ότι ο Casper, ο οποίος ήταν κάποτε δημοφιλής μαθητής, ήταν θύμα bullying λόγω της αγάπης του για τις τέχνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου