Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017

Οι Ευρωπαίοι δε θέλουν μουσουλμάνους μετανάστεςΠανευρωπαϊκή δημοσκόπηση - Η πλειονότητα των Ευρωπαίων θέλουν την απαγόρευση της μετανάστευσης από τις μουσουλμανικές χώρες, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε σε 10 Ευρωπαϊκές χώρες.

Όπως προκύπτει, το 58% των Ελλήνων φαίνεται πως συμμερίζεται την άποψη του Τραμπ και δεν θέλει άλλους μουσουλμάνους στην χώρα.

Κατά μέσο όρο το 55% των κατοίκων και στις 10 ευρωπαϊκές χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα ζητά να σταματήσει η μελλοντική μετανάστευση από τις μουσουλμανικές χώρες.

Η δημοσκόπηση του «Chatham House» που πραγματοποιήθηκε για την «Independent», διεξήχθη πριν την υπογραφή από τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ του διατάγματος για την απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ των κατοίκων από επτά μουσουλμανικές χώρες.

Σύμφωνα με την έρευνα, μόνο το 20% διαφώνησε ενώ το 25% είπαν ότι δεν ήξεραν.

Η απαγόρευση υποστηρίχθηκε από το 71% των Πολωνών, το 65% των Αυστριακών, το 58% των Ελλήνων, το 53% των Γερμανών και το 51% των Ιταλών.

Η αντίθεση στη μουσουλμανική μετανάστευση ήταν ιδιαίτερα έντονη μεταξύ των ηλικιωμένων, ενώ τα άτομα κάτω των 30 ετών που συμμετείχαν ήταν λιγότερο αντίθετα.

Η δημοσκόπηση αυτή έρχεται να στηρίξει τα αποτελέσματα παλαιότερης έρευνας του ινστιτούτου «Pew" που είχε διεξαχθεί σε 10 ευρωπαϊκές χώρες το 2016. Σύμφωνα με εκείνη, η πλειοψηφία των πολιτών είχαν αρνητική άποψη για τους μουσουλμάνους που ζουν στη χώρα τους. Συγκεκριμένα, το 72% των Ούγγρων, το 69% των Ιταλών, το 66% των Πολωνών, το 65% των Ελλήνων και το 50% των Ισπανών δεν ήθελαν τους μουσουλμάνους που ζουν στη χώρα τους.

Πηγή ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου