Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2017

Κωνσταντινούπολη: Επαγγελματίας ο μακελάρης του Reina - Άλλαξε πέντε γεμιστήρεςΕπί επτά συνεχόμενα λεπτά πυροβολούσε το πλήθος ο δράστης που σκόρπισε το θάνατο στο κλαμπ Reina στην Τουρκία αφήνοντας πίσω του 39 θύματα και 69 τραυματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, πρόκειται για επαγγελματία δολοφόνο ο οποίος άλλαξε πέντε γεμιστήρες για να σκορπίσει το θάνατο μέσα στο ανυπεράσπιστο πλήθος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο δράστης φορούσε σκούρο σακάκι και βγήκε με λευκό. Έδειχνε αρκετά ψύχραιμος, λένε τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ενώ εκτιμάται ότι πριν την επίθεση έκανε διερεύνηση του χώρου.

Ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν μέσα στο κλαμπ ήταν μόνος του ή τελικά ήταν δυο οι δράστες καθώς μέχρι στιγμής, η αστυνομία κάνει λόγο για ένα δράστη, ενώ σύμφωνα με τις περιγραφές των αυτόπτων μαρτύρων οι δράστες ήταν δυο.

«Αυτό το ζήτημα θα διευκρινιστεί από την αστυνομία, όπως και ο τρόπος που διέφυγε από το κλαμπ» λένε τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Ήδη ελέγχονται οι εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας προκειμένου να λυθεί το μυστήριο γύρω από τον τρόπο του χτυπήματος. Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς είπε ότι δεν έχει διευκρινιστεί ποια οργάνωση κρύβεται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση.
Τα τουρκικά μέσα, όμως, κάνουν λόγο για μια επίθεση όμοια με εκείνη που διεξήγαγε το Ισλαμικό Κράτος στο Ορλάντο.


Πολίτες από πολλές χώρες ανάμεσα στα θύματα
Πολλές είναι οι χώρες που μετρούν απώλειες από το νέο τρομοκρατικό χτύπημα στο κλαμπ Reina της Κωνσταντινούπολης. Ανάμεσα στους 39 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στα αθώα θύματα υπάρχουν δύο πολίτες του Λιβάνου, πέντε από τη Σαουδική Αραβία και δύο από τη Ινδία.

Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί η ταυτότητα των 20 από τους 39 νεκρούς. Οι 15 είναι ξένοι πολίτες και οι πέντε Τούρκοι, σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργό Εσωτερικών, Σουλείμάν Σοϊλού.

Ο ίδιος είπε ότι ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την Πρωτοχρονιά, προσθέτοντας πως τα πιο αυστηρά μέτρα είχαν ληφθεί για στην Κωνσταντινούπολη. «Υπήρχαν συνεχώς πληροφορίες για κάτι τέτοιο. Και οι άντρες της αστυνομικής ασφάλειάς μας ήταν εκεί στο χώρο του επεισοδίου λίγο πριν την πραγματοποίησή του. Έγινε φονικό. Είναι μια απάνθρωπη βία», ανέφερε.

Η υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής Φατμά Καγιά είπε ότι οι περισσότεροι από τους 65 τραυματίες είναι αραβικής καταγωγής. «Υπάρχουν και Τούρκοι πολίτες μας αλλά και ξένοι. Πρόκειται για άτομα κυρίως από τη Σαουδική Αραβία, το Μαρόκο, τον Λίβανο, τη Λιβύη», είπε η ίδια.

Μπιναλί Γιλντιρίμ: Ο ένοπλος άφησε το όπλο του πριν διαφύγει και δεν ήταν ντυμένος Αγιος Βασίλης
Ο ένοπλος που επιτέθηκε κατά του κλαμπ Reina στην Κωνσταντινούπολη, άφησε το όπλο του στο σημείο της επίθεσης, πριν διαφύγει σύμφωνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ Ο ίδιος, επιβεβαίωσε επίσης, ότι ο ένοπλος δεν ήταν ντυμένος Άγιος Βασίλης, σε αντίθεση με προηγούμενες αναφορές.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου