Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Δημήτριος, τίμησε τρεις ομογενείςΤην παραμονή της ορκωμοσίας του 45ου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Δημήτριος, τίμησε τρεις ομογενείς άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου: Τον Καλυμνιακής καταγωγής γερουσιαστή Γκας Μπιλιράκη, τον Γιώργο Τζιτζίκο και τον Ράινς Πρίμπους.

Ως γνωστό, ο κ. Πρίμπους και ο κ. Τζιτζίκος θα έχουν σημαντικό ρόλο στην κυβέρνηση Τραμπ, ενώ ο κ. Μπιλιράκης, αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τα ελληνικά ζητήματα στο Κογκρέσο.

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative), της οποίας ο πρόεδρος, Ανδρέας Λιβέρης διορίστηκε από τον κ. Τραμπ επικεφαλής του Συμβουλίου Βιομηχανίας, έλαβε χώρα στο St. Regis Hotel της Ουάσιγκτον.

Μεταξύ άλλων, παρόντες ήταν ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, Τζον Κατσιματίδης, ο οποίος παρουσίασε τον κ. Πρίμπους. Ακόμη, ο Μάικλ Καρλούτσος, ο οποίος μίλησε με πολύ θερμά λόγια για τον φίλο του κ. Τζιτζίκο -οι πατέρες και των δύο είναι ιερείς: Αλέξανδρος Καρλούτσος και Ντιν Τζιτζίκος που ήταν παρόντες στην εκδήλωση. Ο κ. Γιώργος Τζιτζίκος δεν κατέστη δυνατό να δώσει το παρών καθώς όπως είπε ο κ. Καρλούτσος “κάνει τη δουλειά του αυτή τη στιγμή, παρευρισκόμενος δίπλα στον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ”.

Ο πατέρας του, Ντιν Καρλούτσος αποδέχθηκε την τιμή εκ μέρους του γιου του.

“Οταν βαδίζω στην αίθουσα της Γερουσίας” είπε από την πλευρά του με νόημα ο κ. Μπιλιράκης, με το πλήθος να τον επευφημεί, “δεν αφήνω εκτός την Ελληνοορθοδοξία μου”.

(ΠΗΓΗ:ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου