Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2017

92 συλλήψεις στην Κολωνία....για μια αναίμακτη ΠρωτοχρονιάΗ γερμανική αστυνομία συνέλαβε 92 άτομα κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων στην Κολωνία το βράδυ του Σαββάτου.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα, απέτρεψε μια επανάληψη επιθέσεων και ληστειών, έναν χρόνο μετά τις επιθέσεις σε βάρος γυναικών που είχαν καταγγελθεί το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς του 2016 στην Κολωνία, προχωρώντας σε έλεγχο ταυτοτήτων 650 ατόμων, κυρίως ανδρών από χώρες της Βόρειας Αφρικής.

Η αστυνομία συνέλαβε πολλούς από τους άνδρες, στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας, καθώς αυτοί κατευθύνονταν προς το κέντρο της πόλης, στη δυτική Γερμανία.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Κολωνίας Γιόργκεν Ματίς δεν ανέφερε σε πόσους επετράπη τελικά η είσοδος στο κέντρο της πόλης, αλλά αρνήθηκε ότι οι έλεγχοι έγιναν με βάση φυλετικά χαρακτηριστικά. Επίσης, τόνισε ότι πολλοί από τους συλληφθέντες είχαν επιθετική συμπεριφορά.

«Οι έλεγχοι αυτοί έγιναν ξεκάθαρα για την αποτροπή περιστατικών παρόμοιων με εκείνων της περσινής χρονιάς», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

«Πολλά από τα μέλη της ομάδας στα οποία έγινε αστυνομικός έλεγχος είχαν χαρακτηριστικά τέτοια που ήταν αναμενόμενο να διαπράξουν εγκληματικές ενέργειες. Για αυτό το λόγο επιλέξαμε αυτή την ξεκάθαρη προσέγγιση» σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου