Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Ελβετία: «Εξαφανίζονται» οι πρόσφυγες από την χώρα!

Το 40% των προσφύγων που είχαν καταθέσει αιτήσεις χορήγησης ασύλου στην Ελβετία το τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος έτους «εξαφανίστηκε» από τα κέντρα υποδοχής, στα οποία παρέμενε προσωρινά, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της ελβετικής εφημερίδας SonntagsZeitung.

160.000 Έλληνες μετανάστευσαν στη Γερμανία την 5ετια 2010-2015

Συνεχίζεται με αδιάπτωτη ένταση, κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, από το 2010 έως σήμερα, το κύμα μετανάστευσης Ελλήνων στο εξωτερικό, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως καταδεικνύεται, από το 2010 έως το 2015, λόγω της οικονομικής κρίσης, ο αριθμός του μεταναστευτικού ρεύματος Ελλήνων κυρίως σε υπερπόντιες και βορειοευρωπαϊκές χώρες, ξεπερνά τις 300.000.
Με βάση τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Εξωτερικών, οι πιο δημοφιλείς προορισμοί των Ελλήνων στο εξωτερικό είναι η Γερμανία, η Μεγάλη Βρετανία, η Αυστραλία, η Κύπρος, η Νορβηγία, η Ολλανδία και οι ΗΠΑ, ενώ ακολουθούν η Αυστρία, το Βέλγιο, η Ελβετία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πάνω από 300.000 Έλληνες μετανάστευσαν την 5ετία 2010-2015

Συνεχίζεται με αδιάπτωτη ένταση, κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, από το 2010 έως σήμερα, το κύμα μετανάστευσης Ελλήνων στο εξωτερικό, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εξωτερικών.

Τέλος το 8ωρο στη Σουηδία - Η χώρα καθιέρωσε την 6ωρη εργασία

Η Σουηδία έβαλε τέλος στο 8ώρο και προχώρησε σε μια προοδευτική κίνηση να εισάγει ένα νέο μοντέλο, που θέλει τους εργαζομένους να δουλεύουν μόνο 6 ώρες την ημέρα.
Πέρυσι, η σουηδική κυβέρνηση επέλεξε να χρηματοδοτήσει τη διεξαγωγή πειράματος σε γηροκομείο, με τους νοσηλευτές να εργάζονται έξι ώρες την ημέρα. Σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου τα αποτελέσματα ήταν υπέρ του 6ώρου.

Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου: Από την Πάτρα με υποτροφία στην Αμερική

Τις βαλίτσες της για την Αμερική ετοιμάζει η Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου, έχοντας πάρει υποτροφία, ολοκληρώνοντας τις σπουδές στο τμήμα της Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
Για όσους δεν θυμούνται η Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου, είναι το κορίτσι των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 2004, τότε που σε ηλικία μόλις 10 ετών συμμετείχε στην τελετή λήξης, σβήνοντας την ιερή φλόγα.

Κύπρος: Καταργείται και συνταγματικά η θανατική ποινή

Αντίφαση υπάρχει ανάμεσα στο Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και στη σχετική νομοθεσία για την θανατική ποινή.
Συγκεκριμένα, το άρθρο 7 του Συντάγματος προβλέπει την θανατική ποινή, ενώ στην νομοθεσία έχει καταργηθεί.

Στις 13/9 ο Αγιασμός στο Δημοτικό Σχολείο Winnenden

Την ερχόμενη Τρίτη 13.09.2016 και ώρα 15.00 με αφορμή την έναρξη τις νέας σχολικής χρονιάς , θα έχουμε τον καθιερωμένο αγιασμό που θα τελέσει ο ιερέας τις ενορία μας Πάτερ Γεώργιος.
Στην συνέχεια θα μοιραστούν τα βιβλία, και τα παιδιά τις πρώτης δημοτικού θα έχουν την ευκαιρία για μια πρώτη γνωριμία με την εκπαιδευτικό μας κυρία Νίκη Παπαγιαννοπούλου.