Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Τα ΕΛΤΑ τιμούν πέντε διακεκριμένους Ομογενείς

Οι μορφές πέντε διακεκριμένων Ομογενών θα κοσμούν τα γραμματόσηματων Ελληνικών Ταχυδρομείων, ύστερα από ειδική τιμητική εκδήλωση και βράβευσή τους από το Ιδρυμα «Ιnternational Foundation for Greece» σε ειδική τελετή το βράδυ της Πέμπτης, στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Συναγερμός στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης - Άνδρας παραβίασε την ασφάλεια
Τμήματα του τερματικού σταθμού 1 στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης έχουν εκκενωθεί μετά την είσοδο ενός επιβάτη στην αίθουσα αναχωρήσεων του μεγαλύτερου αεροδρομίου της Γερμανίας χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ο πλήρης έλεγχος ασφαλείας από τον οποίο περνούσε, ανακοίνωσε η Fraport, η διαχειρίστρια εταιρία του αερολιμένα.

Προγράμματα επιμόρφωσης από την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης

Ο Τομέας Εκπαίδευσης της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας ανακοινώνει τη διοργάνωση μείζονος προγράμματος επιμόρφωσης που θα πραγματοποιηθεί στο Ελληνικό Κέντρο, 168 Lonsdale Str, κατά το διάστημα των εαρινών σχολικών διακοπών, από 19-29 Σεπτεμβρίου 2016.

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στις 8 Οκτωβρίου στο Ρούσελχαϊμ

Την ευκαιρία να ακούσουν μία από τις καλύτερες νέες ελληνικές φωνές της Ελλάδας θα έχουν όσοι βρεθούν στις 8 Οκτωβρίου στο Theater Rüsselsheim, Großes Haus.
Επειτα από πρόσκληση της Ελληνικής Κοινότητας του Ρούσελχαϊμ η Ελεωνόρα Ζουγανέλη και οι μουσικοί θα χαρίσουν σε όλους μια μοναδική βραδιά.

Υποδοχή τμήματος ἱερού λειψάνου του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου


Σήμερα ανοίγουν οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Ελληνικής Κοινότητας ΚαΐρουΣτην τελική ευθεία για τις εκλογές της 27ης Νοεμβρίου, βρίσκεται ήδη η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου.Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΚΚ:ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΪΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ομογενής παράγει κατσικίσιο τυρί στο Ελκμοντ της Αλαμπάμα

Η Ελληνοαμερικανίδα Τασία Μαλακάση, της οποίας ο πατέρας κατάγεται από το Ιόνιο νησί της Λευκάδας και η μητέρα από την Αλαμπάμα, παράγει κατσικίσιο τυρί που συνδυάζει την ελληνική παράδοση με τοπικά προϊόντα και τη γαστρονομία της Αλαμπάμα. Είναι ιδιοκτήτρια της Belle Chevre στο Eλκμοντ, μια γαλακτοβιομηχανία που παράγει νόστιμα τυριά και προωθεί τη δυναμική γαστρονομική κοινότητα της Αλαμπάμα.

Κλείνει οριστικά το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Μασσαλία

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Μασσαλία, την 7η Νοεμβρίου 2016. Αυτό κάνει γνωστό με ανακοίνωσή του το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Μασσαλία και ενημερώνει τους πολίτες ότι ως τελευταία ημέρα υποδοχής κοινού έχει οριστεί η 30η Σεπτεμβρίου 2016. Μετά από την ημερομηνία αυτή το Προξενείο θα εξυπηρετεί μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις και για λόγους έκτακτης ανάγκης.

Κοσμήματα που μαγεύουν στο Ελληνικό Μουσείο Μελβούρνης

Πάνε δύο χρόνια από τότε που ξεκίνησε η δεκαετής συνεργασία μεταξύ του Ελληνικού Μουσείου Μελβούρνης και του Μουσείου Μπενάκη και οι υπεύθυνοι των δύο μουσείων πιστοί στην υπόσχεση που έδωσαν στο κοινό της Μελβούρνης για μοναδικές εικαστικές και πολιτιστικά πολύτιμες εμπειρίες, έστησαν μία ακόμα μοναδική για τα αυστραλιανά δεδομένα έκθεση.

Θύμα άγριας δολοφονίας καλλονή ελληνίδα ομογενής

Συγκλονισμένη είναι η ομογένεια της Νέας Υόρκης από την άγρια δολοφονία της Καρίνα Βετράνο. Η 30χρονη καλλονή έπεσε θύμα μανιακού δολοφόνου, ο οποίος τη βίασε, την ξυλοκόπησε άγρια και την στραγγάλισε.

Η Καρίνα Βετράνο εργαζόταν σε ελληνικά μαγαζιά της Νέας Υόρκης, όπως το Flo Cafe και το Central Club και είχε πολλούς φίλους Έλληνες.