Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Eξετάζουν την κατεδάφιση του σπιτιού στο οποίο γεννήθηκε ο Χίτλερ

Την κατεδάφιση του σπιτιού στο οποίο γεννήθηκε εκείνος που αιματοκύλισε την ανθρωπότητα ως ο μεγαλύτερος εγκληματίας στην ιστορία της, ο Αδόλφος Χίτλερ, εξετάζει ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Βόλφγκανγκ Σομπότκα.

Οι Έλληνες της Αυστραλίας ζητούν να μη φορολογούνται τα πατρικά τους στην Ελλάδα

Διαβήματα στην Ελλάδα ώστε να μη φορολογούνται τα πατρικά σπίτια που κληρονόμησαν εκεί οι ομογενείς, θα κάνει η Ομοσπονδία Ελληνικών Ορθοδόξων Κοινοτήτων Αυστραλίας.
Αυτό αποφασίσθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση των μελών της που έγινε στη Μελβούρνη.

Αστέρι στα μαθηματικά 10χρονος Ομογενής

Ο Μιχάλης Νικολάου, μαθητής της Δ' τάξης Δημοτικού, χάρη στο κοφτερό μαθηματικό του μυαλό, κατάφερε αυτό που ελάχιστοι μαθητές μπορούν να καταφέρουν.

Σε ηλικία μόλις 10 χρόνων και συμμετέχοντας στον διαδικτυακό διαγωνισμό Μαθηματικών, Mathletics -έναν διαγωνισμό στον οποίο συμμετέχουν μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου απ' όλο τον κόσμο-, κατάφερε να «σκοράρει» 11,988 πόντους και να ανακηρυχθεί ως ο τέταρτος, ικανότερος μαθητής στον κόσμο.

Οι ομογενείς μεγιστάνες των ακινήτων στην Αυστραλία

Οι Έλληνες επιχειρηματίες πρώτης και δεύτερης γενιάς (π.χ. Maras Group του Θεοφάνη Μάρα, Makris Group του Κώστα Μακρή, Polites Corporation του Γιώργου Πολίτη και Karidis Corporation του Tζέρι Καρύδη), δραστηριοποιούνται στον τομέα της αξιοποίησης ακινήτων, δημιουργώντας συνάμα εκατοντάδες θέσεις εργασίας στην Πολιτεία.