Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Βραβείο Breakthrough σε 5 Ελληνες επιστήμονες

Τρία εκατομμύρια δολάρια που συνοδεύουν το Βραβείο Breakthrough, θα μοιρασθούν οι συνολικά 1.015 επιστήμονες της ερευνητικής κοινοπραξίας LIGO (μεταξύ αυτών και πέντε ελληνικής καταγωγής), οι οποίοι είχαν ανακοινώσει τον Φεβρουάριο ότι ανακάλυψαν τα βαρυτικά κύματα.

2% των Γερμανών είναι προικισμένοι με ιδιαίτερη ευφυΐα

«Στο σχολείο είχα πολύ λίγους φίλους» λέει ο Χάινριχ Ζίμενς και το μέτωπό του ζαρώνει: Με δείκτη νοημοσύνης πάνω από 140 ο 52χρονος άνδρας θωρείται φαινόμενο – ενώ με την μοναχική εικόνα που παρουσιάζει επιβεβαιώνει ένα στερεότυπο, στο οποίο όλοι οι ιδιοφυείς άνθρωποι οφείλουν να ανταπεξέλθουν.

Σαδιστικά βασανιστήρια στο σπίτι του τρόμου από ζευγάρι στη Γερμανία

Σοκ και ανατριχίλα προκαλούν οι αποκαλύψεις για την εγκληματική δράση ενός διαζευγμένου ζευγαριού στη Γερμανία. Το ζευγάρι κατηγορείται ότι βασάνισε μέχρι θανάτου δύο γυναίκες, τη μια εκ των οποίων βρήκε μέσα από «στήλη για μοναχικές καρδιές».

Αυτή είναι η Ελληνίδα ερευνήτρια που βραβεύει η ΕΕ

Η Ζωή Κούρνια, ερευνήτρια στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ), όπου εργάζεται πάνω στον σχεδιασμό αντικαρκινικών φαρμάκων και στις υπολογιστικές προσομοιώσεις βιομορίων, θα τιμηθεί με το πρώτο ευρωπαϊκό βραβείο "PRACE Ada Lovelace", το οποίο βραβεύει γυναίκες επιστήμονες που αξιοποιούν τους υπερυπολογιστές στην έρευνά τους.

H selfie της Μέρκελ με τις γαλλόφωνες μαθήτριες [photos]

H Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ έβγαλε selfie με τις μικρές της θαυμάστριες.
Συγκεκριμένα, η Άνγκελα Μέρκελ φωτογραφήθηκε με μαθήτριες και υπέγραψε αυτόγραφα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο γαλλόφωνο γυμνάσιο «Lycee Francais», που βρίσκεται στο Βερολίνο.

Ειδική έκδοση γερμανικής εφημερίδας κατά της λογοκρισίας στην Τουρκία

Η γερμανική εφημερίδα Die Tageszeitung (taz) κυκλοφόρησε την Τρίτη, Παγκόσμια Ημέρα της Ελευθερίας του Τύπου, με δίγλωσση γερμανο-τουρκική έκδοση για να καταγγείλει τη λογοκρισία στην Τουρκία και τη σιωπή που τηρούν Βερολίνο και Ευρωπαϊκή Ενωση.