Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016

Το μήνυμα του Παυλόπουλου στους Έλληνες της διασποράς«Η Ελλάδα μας σας οφείλει, διαχρονικώς, τα μέγιστα για την ολόπλευρη και πολύτιμη στήριξή σας κάθε φορά που ο τόπος μας και ο λαός μας το έχει ανάγκη σε κρίσιμες στιγμές», αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε επιστολή του προς τους Έλληνες της διασποράς με την ευκαιρία των εορτών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τονίζει ακόμη ότι όλοι οι Έλληνες θ’ αγωνιστούν να διασφαλίσουν, «στην Ελλάδα μας και τον λαό μας το μέλλον που τους αρμόζει. Τονίζω δε, εκ νέου και μ’ έμφαση, ότι θα το πράξουμε στο πλαίσιο της αδιαπραγμάτευτης συμμετοχής μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη. Διότι αποτελεί σήμερα κοινή συνείδηση, και μεταξύ των Εταίρων μας, ότι η Ελλάδα δεν διανοείται την πορεία της εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχανε την ίδια την ταυτότητά της χωρίς την Ελλάδα».

Ο κ. Παυλόπουλος υπογραμμίζει επίσης ότι σε έναν κόσμο, όπου αυξάνονται απειλητικά οι κάθε είδους ανισότητες, όπου δεν έχει επιλυθεί το υπαρξιακό, για την Ευρώπη και τον πολιτισμό της, προσφυγικό ζήτημα, η Ελλάδα παραμένει ένα Κράτος Δικαίου που υπερασπίζεται τις αρχές και την αναγκαιότητα του Κοινωνικού Κράτους.

Ολόκληρο το μήνυμα του κ. Παυλόπουλου:

«Αγαπητοί Συμπατριώτες,

Οι εορτές των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους μου δίνουν, για μιαν ακόμη φορά, την ευκαιρία και την δυνατότητα ν’ απευθυνθώ σ’ Εσάς, τους Έλληνες της Διασποράς και να επικοινωνήσω μαζί σας.

Και το κάνω με ιδιαίτερη χαρά αλλά και βαθιά συγκίνηση, έχοντας πλήρη συναίσθηση του ότι αφενός είσθε οι εμβληματικοί εκπρόσωποι της Πατρίδας μας –ιδίως δε της Ιστορίας της, του Πνεύματος και του Πολιτισμού της- σ’ ολόκληρη την Οικουμένη. Και, αφετέρου, η Ελλάδα μας σας οφείλει, διαχρονικώς, τα μέγιστα για την ολόπλευρη και πολύτιμη στήριξή σας τόσο κάθε φορά που ο Τόπος μας και ο Λαός μας το έχει ανάγκη σε κρίσιμες στιγμές –όπως αυτές που περνάμε τα τελευταία χρόνια– όσο και, πρωτίστως, στο πλαίσιο της υπεράσπισης των Εθνικών μας Δικαίων.

Μολονότι και η χρονιά που πέρασε ήταν μια ακόμη εξαιρετικά δύσκολη περίοδος για την Ελλάδα, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όλοι οι Έλληνες, μ’ αρραγή ενότητα μπροστά στα μεγάλα και τα σημαντικά, αγωνιζόμαστε και θ’ αγωνιστούμε για να σταθούμε στο ύψος των εθνικών περιστάσεων και να διασφαλίσουμε, ξεπερνώντας την κρίση, στην Ελλάδα μας και τον Λαό μας το μέλλον που τους αρμόζει. Τονίζω δε, εκ νέου και μ’ έμφαση, ότι θα το πράξουμε στο πλαίσιο της αδιαπραγμάτευτης συμμετοχής μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη. Διότι αποτελεί σήμερα κοινή συνείδηση, και μεταξύ των Εταίρων μας, ότι η Ελλάδα δεν διανοείται την πορεία της εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχανε την ίδια την ταυτότητά της χωρίς την Ελλάδα.

Σ’ έναν κόσμο, όπου αυξάνονται απειλητικά οι κάθε είδους ανισότητες, όπου δεν έχει επιλυθεί το υπαρξιακό, για την Ευρώπη και τον Πολιτισμό της, Προσφυγικό ζήτημα, η Ελλάδα παραμένει ένα Κράτος Δικαίου που υπερασπίζεται τις αρχές και την αναγκαιότητα του Κοινωνικού Κράτους ενώ, συγχρόνως, σ’ ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, πρεσβεύει και δραστηριοποιείται υπέρ της ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας των λαών για την αποτελεσματική αντιμετώπιση όλων των ανωτέρω προβλημάτων και δεινών, με σεβασμό πάντοτε στην εφαρμογή και την τήρηση του Ευρωπαϊκού και του Διεθνούς Δικαίου στο σύνολό τους. Θεωρώντας, μάλιστα, ως πρώτιστο δεινό αυτό της τρομοκρατικής βαρβαρότητας, η οποία οφείλει να παταχθεί αμείλικτα, με την συνεργασία όλων των δημοκρατικών και πολιτισμένων μελών της Διεθνούς Κοινότητας.

Είμαστε βέβαιοι ότι σ’ αυτήν την ιερή αποστολή υπεράσπισης της Πατρίδας μας και του Έθνους μας θα είσθε, όπως πάντα, πρωτοπόροι, αναδεικνύοντας ανά την Υφήλιο το υποδειγματικό ήθος σας και τις ανεξάντλητες δυνάμεις δημιουργίας, οι οποίες σας διακρίνουν.

Μεταφέροντάς σας τα αισθήματα ευγνωμοσύνης μας γι’ αυτή την ανεκτίμητη συμβολή σας, σας εύχομαι Καλά Χριστούγεννα, Καλή Χρονιά, με υγεία καθώς και κάθε επιτυχία και προσωπική ευτυχία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου