Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016

Γκέι πορνοστάρ ο 51χρονος που ετοίμαζε τρομοκρατικό χτύπημα στην ΓερμανίαΣτη σύλληψη ενός Γερμανού που εργαζόταν στην υπηρεσία πληροφοριών συνέλαβαν οι γερμανικές αρχές με την κατηγορία πως αποκάλυπτε απόρρητες πληροφορίες και έκανε ισλαμιστικές δηλώσεις στο Διαδίκτυο.

Την ώρα που δημοσιεύματα αποκαλύπτουν περισσότερες πληροφορίες για τον 51χρονο συλληφθέντα, που σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση, η γερμανική κυβέρνηση υπερασπίζεται την αξιοπιστία και την ασφάλεια της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας.

Το Γραφείο Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος (BfV), η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας, παραδέχτηκε πάντως ότι ο πράκτορας που προσελήφθη την περασμένη άνοιξη είχε αποκρύψει ότι είχε προσηλυτιστεί στο Ισλάμ από το 2014, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οπως σημειώνει η εφημερίδα Bild, ο εργοδότης του υπόπτου δεν γνώριζε επίσης ότι ο 51χρονος άνδρας, που είναι Γερμανός ισπανικής καταγωγής, είχε παίξει σε γκέι πορνοταινίες.

«Προς το παρόν, δεν διαθέτουμε καμία πληροφορία (που να επιβεβαιώνει) ότι υπάρχουν δομικά προβλήματα» στην υπηρεσία αντικατασκοπείας, είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, Τομπίας Πλάτε. «Αντιθέτως, η ίδια η υπηρεσία» ήταν αυτή που αποκάλυψε τη δράση του υπόπτου, εξήγησε.

«Πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση», επέμεινε ο εκπρόσωπος, όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει κάποιο προηγούμενο ή κάποια παρόμοια περίπτωση στην υπηρεσία.

Η Εισαγγελία υποστηρίζει πως ο ύποπτος αναζητούσε συνεργούς μέσω διαδικτύου για να πραγματοποιήσει χτύπημα εναντίον των γραφείων

Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι ο ύποπτος αναζητούσε μέσω διαδικτύου συνεργούς για να πραγματοποιήσει χτύπημα εναντίον των γραφείων του BfV «στο όνομα του Αλλάχ» και «εναντίον των απίστων». Ωστόσο, μία από τις επαφές του ήταν ένας άλλος συνεργάτης των υπηρεσιών πληροφοριών ο οποίος ενημέρωσε το BfV.

«Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία απόδειξη» ότι το προσωπικό της υπηρεσίας διέτρεξε κίνδυνο, πρόσθεσε ο Πλάτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου