Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Ο σεφ Αντώνης Δρακουλαράκος - Ανάμεσα στους 100 καλύτερους παγκοσμίως

Στο συνεδριακό κέντρο Grimaldi Forum στο Μονακό, στο πλαίσιο του 1ου παγκόσμιου συνεδρίου «Chefs World Summit», το γαλλικό περιοδικό «Le Chef» ανακοίνωσε την ετήσια λίστα με τους 100 καλύτερους σεφ παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, στην εκατοστή θέση, βρίσκεται ο σεφ Αντώνης Δρακουλαράκος.

Σε μια λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 27 Νοεμβρίου ενώπιον επιτροπής του περιοδικού, αποτελούμενης από 534 σεφ από κάθε γωνιά της υφηλίου, βραβευμένους με δύο και τρία αστέρια Michelin, έδωσαν το 'παρών' για τρίτη συνεχή χρονιάμερικές από τις πιο δυνατές παρουσίες, παγκοσμίως, από τον χώρο της γαστρονομίας.

Στην πρώτη θέση της λίστας βρέθηκε ο Alain Passardτου εμβληματικού L’ Arpège στο Παρίσι, τους Martin Berasategui και Pierre Gagnaire των ομώνυμων εστιατορίων ν΄ακολουθούν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Ο Έλληνας «sushi master»

Προφανώς και είναι πραγματικά μεγάλη η σημασία μιας τέτοιας διάκρισης για τον Αντώνη Δρακουλαράκο, που μπορεί η μαγειρική του ταυτότητα να μην έχει ελληνικούς χαρακτήρες, η ουσία όμως είναι, ότι η εκατοστή θέση που κατέλαβε σε παγκόσμιο επίπεδο, τον καθιστά ως έναν από τους καλύτερους σ' αυτό που αντιπροσωπεύεικαι αυτό κάθε άλλο, παρά αμελητέο μπορεί να θεωρηθεί.

Ο Αντώνης Δρακουλάρακος συστήνεται ως επαγγελματίας μάγειρας με αγαπημένη πρώτη ύλη το ψάρι. Μάλιστα το 2014 για 3 μήνες έζησε στο Τόκιο ώστε να εξειδικευτεί στην υψηλή αλλά και λαϊκή τέχνη του σούσι, αναφέρει το ΑΠΕΠριν από περίπου ένα χρόνο έστησε ένα 12θέσιο sushi bar στην Πλάκα, στο οποίο αποδίδει την ιαπωνική κουζίνα σεβόμενος τα πρότυπα που διδάχτηκε στην «Tokyo Sushi Academy», στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.Εργάστηκε σε μικρά και μεγαλύτερα μαγαζιάεπιλέγοντας στην πορεία να εξειδικευτεί στην «υψηλή αλλά και λαϊκή τέχνη του σούσι», όπως την αποκαλεί. Το υπόβαθρο των σπουδών του στις φυσικές επιστήμες τον βοήθησε να κατανοήσει σε βάθος το επάγγελμα που τελικά επέλεξε και αυτό που πλέον κάνει, είναι και αυτό που εξ αρχής επεδίωκε. «Αξίζει σε ένα τόσο καλοκουρδισμένο σύμπαν να πηγαίνεις σε μια δουλειά που την ευχαριστιέσαι» δηλώνει ο καταξιωμένος σεφ, σε μία φράση που συγκεντρώνει όλη του τη φιλοσοφία την οποία φροντίζει να αποτυπώσει δημιουργικά σε έναν χώρο που η κοινωνικοποίηση και το ιαπωνικό «ευ τρώγειν» αποτελούν σήμα κατατεθέν.

EIRINIKA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου