Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Βαρκελώνη,Λισαβόνα οι φθηνότερες πόλεις της Ευρώπης !H πολυετής οικονομική κρίση στην Ελλάδα και κυρίως η πτώση των τιμών των ενοικίων είχε σαν αποτέλεσμα δύο ελληνικές πόλεις να φιγουράρουν στη λίστα με τις 7 ευρωπαϊκές πόλεις με το πιο χαμηλό κόστος ζωής.
Αυτό υποστηρίζει το Business Insider το οποίο δημοσιεύει λίστα με στοιχεία που έχουν βασιστεί στα πορίσματα της οικονομικής έρευνας του Glassdoor όπου εξετάζονταν διάφοροι παράγοντες που συνθέτουν το κόστος ζωής σε μία πόλη: Από τις τιμές τροφίμων, μέχρι τις τιμές καυσίμων και ενοικίων, αλλά και τις προοπτικές επαγγελματικής καριέρας και τις ευρύτερες συνθήκες διαβίωσης, όπως την παρουσία πολιτιστικών και πνευματικών δράσεων, την ασφάλεια κ.λπ.
1. Τάρτου – Εσθονία
Η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Εσθονίας,θεωρείται και πνευματικό κέντρο καθώς εκεί έχει έδρα και το ομώνυμο πανεπιστήμιο και δεκάδες μουσεία.

2. Πόρτο – Πορτογαλία
Εδώ το κόστος ζωής είναι κατά 70% φθηνότερο σε σύγκριση με αυτό στη Νέα Υόρκη.

3. Θεσσαλονίκη – Ελλάδα

Η ελληνική συμπρωτεύσουσα περιγράφεται ως εμπορικός κόμβος και με μεγάλη προσφορά σε δουλειές (;) καθώς και ως τουριστικός πόλος έλξης λόγω των μουσείων και των μνημείων της
4. Τάλιν – Εσθονία
Η πρωτεύουσα της Εσθονίας εμφανίζει αύξηση των μισθών ενώ το κόστος ζωής παραμένει πολύ χαμηλό
5. Αθήνα – Ελλάδα
Η Αθήνα περιγράφεται ως μία πόλη όπου η ανεργία είναι στα ύψη και είναι έντονο το προσφυγικό, αλλά πως αν έχει κανείς δουλειά το κόστος ζωής είναι πολύ χαμηλό.
6. Λισαβόνα – Πορτογαλία
Περιγράφεται ως μία πόλη όπου δεν θα ξοδέψεις πολλά μολονότι το μέσο ετήσιο εισόδημα στη χώρα ορίζεται στα 15.500 ευρώ.
7. Βαρκελώνη – Ισπανία
Μια πόλη που προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες και παρ’ όλα αυτά το κόστος ζωής παραμένει χαμηλό σε σύγκριση με τους μισθούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου