Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Τα μυστικά του γηραιότερου Γερμανού...κυνηγού φαντασμάτωνΌλοι ξέρουν τους κινηματογραφικούς «Γκοστμπάστερς»- ωστόσο, ανά τον κόσμο, δεν είναι λίγοι αυτοί που δηλώνουν επαγγελματίες...κυνηγοί φαντασμάτων, και ένας από αυτούς είναι ο 71χρονος Βάλτερ φον Λουκαντού, επικεφαλής συμβουλευτικού κέντρου για παραψυχολογικά θέματα στη Φράιμπουργκ στη Γερμανία.

Ο φον Λουκαντού, ο οποίος εργάζεται ως «κυνηγός φαντασμάτων» εδώ και 40 χρόνια, μίλησε στο Sputnik Germany, εξηγώντας τι ακριβώς κάνει στη δουλειά του.

«Είμαι ένας επιστήμονας ο οποίος προσπαθεί να κατανοήσει και να διερευνήσει συγκεκριμένα πράγματα που αναφέρεται πως συμβαίνουν. Για παράδειγμα, όταν έρχονται άνθρωποι και λένε ότι έχουν δει φάντασμα, οι οποίοι δεν είναι τρελοί ή ψεύτες».

Σύμφωνα με τον ειδικό, σχεδόν το 1/3 όλων των ανθρώπων βιώνουν κάτι ασυνήθιστο και μυστηριώδες τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους, πχ βλέπουν αντικείμενα τα οποία κινούνται από μόνα τους, ή νιώθουν άβολα σε συγκεκριμένα δωμάτια, χωρίς να ξέρουν γιατί.

Άνθρωποι με τέτοιες εμπειρίες πηγαίνουν στο κέντρο του Λουκαντού, όπου οι ισχυρισμοί τους λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν. «Τέτοιες εμπειρίες σημειώνονται πολύ συχνά. Εκπλήσσομαι που η σχολή ψυχολογίας δεν ενδιαφέρεται για αυτό...είναι καθήκον ενός επιστήμονα να διερευνά αυτά τα φαινόμενα, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος».

Ο επιστήμονας αρχίζει την έρευνά του με διαδικασία αποκλεισμού. «Όταν κάποιος μου λέει ότι περίεργα πράγματα συμβαίνουν στο σπίτι του/ της- μυστηριώδεις ήχοι, πόρτες που ανοιγοκλείνουν κ.α., πρώτα αποκλείω τα “φυσικά” αίτια».
Κάποιος που βιώνει περίεργα φαινόμενα κρατά ένα «ημερολόγιο» για εβδομάδες, καταγράφοντάς τα και σημειώνοντας χώρους και χρόνους. Μετά, ο Λουκαντού αποφασίζει ποια θα πρέπει να είναι τα επόμενα βήματα.

Σε κάποιες περιπτώσεις, η εξήγηση είναι πολύ απλή. Σε άλλες, μπορεί να εξηγηθούν μέσω ψυχοσωματικών αντιδράσεων ενός ατόμου σε κάποιες καταστάσεις. Σαν παράδειγμα, μιλά για την εμπειρία ενός από τους πελάτες του: Μια οικογένεια είχε αγοράσει ένα παλιό σπίτι, στο οποίο σημειώνονταν μυστηριώδη φαινόμενα, πχ ο σκύλος δεν έμπαινε μέσα, ένα μωρό φίλων άρχιζε να κλαίει όταν το πήγαιναν σε συγκεκριμένο δωμάτιο κλπ. Στη γειτονιά άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες πως οι πρώην ιδιοκτήτες του σπιτιού είχαν σκοτωθεί.

Η οικογένεια ρώτησε τον «κυνηγό φαντασμάτων» για συμβουλές. Αφού ο Λουκαντού απέκλεισε όλα τα φυσικά φαινόμενα, και η γυναίκα κράτησε ημερολόγιο για τέσσερις εβδομάδες, έλαβε χώρα περιστατικό στο οποίο τρομοκρατήθηκε. Η γυναίκα ισχυρίστηκε πως ήταν μόνη στην κουζίνα και ένα μαχαίρι πέταξε στον αέρα, το οποίο παραλίγο να την πετύχει.

Όταν ο Λουκαντού πήγε στο σπίτι, άκουσε την ιστορία και εξέτασε το ημερολόγιο, αποδείχτηκε πως τα «περίεργα» συμβάντα λάμβαναν χώρα όταν ο σύζυγος έλειπε. Η εξήγηση ήταν απλή: Η γυναίκα δεν ήθελε να μένει μόνη στο σπίτι και ασυνείδητα έκανε τον εαυτό της να πιστεύει ότι λάμβαναν χώρα περίεργα συμβάντα.

http://www.huffingtonpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου