Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016

Ανεμοστρόβιλος στη Ρώμη - Δύο νεκροίΚύμα κακοκαιρίας έπληξε την περιφέρεια της Ρώμης, με δύο ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους και τμήματα της πρωτεύουσας να αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαιτίας της ισχυρής βροχής και ανεμοστρόβιλο στο Λάτσιο να προκαλεί αρκετές ζημιές.

Παράλληλα, στην Τοσκάνη ο Άρνο «φουσκώνει» και προκαλεί ανησυχία στη Φλωρεντία. Η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει κατά τέσσερα μέτρα και η εποχή είναι επικίνδυνη για την πόλη: Η μεγάλη καταστροφή με τις πλημμύρες του 1966 είχε ξεκινήσει ακριβώς τέτοιες ημέρες (επέτειος μισού αιώνα που η Φλωρεντία τίμησε την περασμένη Παρασκευή).

Στο Λάτσιο, δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους το βράδυ της Κυριακής στα προάστια της Ρώμης Τσεζάνο και Λαντίσπολι, εξαιτίας πτώσης δέντρου και κατάρρευσης κτιρίου, η οποία προκλήθηκε από ανεμοστρόβιλο.

Νεκροί είναι ένας Ινδός μετανάστης 47 ετών, ο οποίος ζούσε στο Λαντίσπολη, και ένας εβδομηντατετράχρονος, αξιωματικός εν αποστρατεία από το Τσεζάνο.

Δέκα άνθρωποι τραυματίσθηκαν ελαφρά, ενώ ζημιές υπέστησαν πολλά καταστήματα στην παραθαλάσσια περιοχή της Ρώμης, εξαιτίας του ανεμοστρόβιλου και της ισχυρής νεροποντής.

Η κυκλοφορία διεκόπη προσωρινά στην περιφερειακή οδό Αουρέλια, η οποία, από την Ρώμη φτάνει μέχρι τα ιταλογαλλικά σύνορα, ενώ για δύο περίπου ώρες σταμάτησαν και οι σιδηροδρομικές συνδέσεις. Πολλά κεντρικά σημεία της Ρώμης πλημμύρισαν και κατέστη αναγκαία η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου