Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016

Ολοκληρώθηκε το επετειακό τριήμερο του συλλόγου Ποντίων Waiblingen

Το τρίημερο ξεκίνησε απογευματάκι της Πέμπτης, 29 Σεπτεμβρίου 2016 στην άιθουσα Kameralamtskeller, στο κέντρο της παλιάς πόλης Waiblingen, όπου διοργανώσαμε μια Τιμητική Βραδιά. Αφού παρουσιάσαμε ένα σύντομο ιστορικό και την πορεία του συλλόγου, τιμήσαμε τους ιδρυτές μας, τέως προέδρους και ανθρώπους που μας στήριξαν και συνεχίζουν να μας στηρίζουν. Τέλος, κόψαμε την τούρτα και διασκεδάσαμε σε μια πολύ οικογενειακή ατμόσφαιρα.


Την επόμενη μέρα, Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016 παρουσιάσαμε στο κοινό το δρώμενο "Ταξιδεύοντας με του ρολογιού τους δείκτες". Ένας τίτλος που μας συνοδεύει όλη τη χρόνια, σε όλες τις εκδηλώσεις του 2016. Οι πόρτες τις αίθουσας άνοιξαν στις 7.30 μ.μ.. Τους παρευρισκόμενους υποδέχτηκαν στο όμορφο φουαγιέ δύο κούκλες ντυμένες με ποντιακές φορεσιές κι ένα κομμάτι της έκθεσής μας "Πόντος - Η αιώνια πατρίδα".

Το κείμενο του δρώμενου έγραψε ο χοροδιδάσκαλός μας κ. Kritharidis Theoharis, ο οποίος είχε και την επιμέλεια σκηνοθεσίας. Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο ξεκινάει με τη γέννηση της Κερεκής το 1903 σε ένα χωριό νότια της Τραπεζούντας. Περνώντας από όλες τις εποχές του χρόνου, τελειώνει το 1991 στην πόλη Waiblingen, όπου και ιδρύεται ο Σύλλογος Ποντίων Waiblingen
"Οι Αργοναύτες". Το δρώμενο παρουσιάστηκε στην Ποντιακή, το κοινό είδε διάφορα έθιμα και απόλαυσε ποντιακούς, παραδοσιακούς χορούς, τραγούδια και τοπία της αλησμόνητης Πατρίδας μας. Τους πρωταγωνιστές συνόδευσαν οι μουσικοί:
Melina Chatzikamanou (τραγούδι), Pavlos Intzes(τραγούδι), Christos Labrianidis (λύρα), Makis Gargaitidis (λύρα), Kristian Gialamas (πνευστά),Kyriakos Lalasemenos Emmanouilidis (νταούλι).

Την τρίτη και τελευταία ημέρα των επετειακών εκδηλώσεων, το Σάββατο, 01 Οκτωβρίου 2016 η αίθουσα Bürgerzentrum γέμισε ασφυκτικά. Καλωσορίσαμε τον κόσμο, ο δήμαρχος χαιρέτισε την εκδήλωση, το παιδικό χορευτικό τμήμα χόρεψε και ο κόσμος διασκέδασε μέχρι πρωίας. Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά οι: Alexis Parharidis / Αλέξης Παρχαρίδης (τραγούδι), Ioannis Sanidis(λύρα), Μπάμπης Ιωακειμίδης (τραγούδι), Ηλίας Φωτιάδης (νταούλι), Παύλος Φιλλιπίδης (αρμόνιο) και οι μουσικοί του συλλόγου Παύλος Ιντζές (τραγούδι), Χρίστος Λαμπριανίδης (λύρα), Μάκης Γαργαϊτίδης (λύρα), Κυριάκος Εμμανουηλίδης (νταούλι) και Simo Kiriakidis (νταούλι).

Σε αυτό το σημείο οφείλουμε μια ταπεινή ΣΥΓΓΝΩΜΗ σε όλους αυτούς που δυστυχώς δε μπορέσαμε να καλοδεχτούμε και να φιλοξενήσουμε, ειδικά τα άτομα που έκαναν πολλά χιλιόμετρα. Η αίθουσα είχε ήδη παραπάνω κόσμο από ότι θα έπρεπε, και οι υπεύθυνοι της αίθουσας "κλείδωσαν" τις πόρτες. Ζητάμε την κατανόηση όλων αυτών, που έζησαν αυτήν την κακή εμπειρία. Στο μέλλον θα βάλουμε τα δυνατά μας να μην ξαναγίνει κάτι παρόμοιο.

Το επετειακό αυτό τριήμερο τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Στουτγκάρδη κ. Παναγιώτης Πάρτσος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη (Ο.Σ.Ε.Π.Ε.)
κ. Anastassios Ossipidis, ο δήμαρχος της πόλης μας κ. Andreas Hesky, ο τέως πρόεδρος της Ο.Σ.Ε.Π.Ε. κ. Ioannis Boursanidis, ο επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου μας κ. Theo Konstantinidis, οι χορηγοί επικοινωνίας κ. Βασίλης Βούλγαρης της εφημερίδας "EUROPOLITIS" Η Ελληνική Εφημερίδα στην Ευρώπη και κ. Θεόφιλος Κοτσίδης της ηλεκτρονικής εφημερίδας e-Pontos, τέως πρόεδροι και παλιά μέλη διοικητικών συμβουλίων, χορηγοί, αντιπρόσωποι διοικητικών συμβουλίων των αδελφών σωματείων και πάρα πολλοί νεολαίοι.

Τέλος να ευχαριστήσουμε..
... όλους τους μουσικούς που προαναφέραμε.
... όλους τους συλλόγους (από μακριά και κοντά) και τους παρευρισκόμενους, που γέμισαν με το παραπάνω την αίθουσα.
... όλους τους χορηγούς για τη μέγιστη στήριξη.
... το παιδικό χορευτικό τμήμα,.. το μέλλον μας.
... το φωτογράφο μας, Pavlos Nikolaidis.
... τη Μελίνα Χατζηκαμάνου, που σε κάθε κάλεσμα είναι κοντά μας.
... το χοροδιδάσκαλό μας, κ. Θεοχάρη Κριθαρίδη, για το κουράγιο... την υπομονή,... τη δύναμη... και για όλα αυτά που προσφέρει στο σύλλογό μας.
... όλα τα μέλη που βοήθησαν να γίνει πραγματικότητα αυτό το αξέχαστο τρίημερο.

Ευχόμαστε σε όλους, σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο, υγεία πάνω από όλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου