Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Συνεδρίαση Eλληνικής Κοινότητας Νότιας Αυστραλίας με Θέμα τα Πυρηνικά


Το πυρηνικό έχει γίνει θέμα συζήτησης σ’ ολόκληρη την Νότια Αυστραλία - και τώρα η Ελληνική κοινότητα της πολιτείας μας έχει την δυνατότητα να μάθει ακόμη περισσότερα σχετικά.
Ειδική συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην Αδελαΐδα τον επόμενο μήνα, όπου τα ενδιαφερόμενα μέλη της κοινότητας θα μπορέσουν να ακούσουν τις συστάσεις του πρόσφατου Κύκλου Πυρηνικών Καυσίμων της Βασιλικής Επιτροπής.

Η Πολιτειακή Κυβέρνηση προετοιμάζει την απάντησή της στις 12 συστάσεις της Βασιλικής Επιτροπής, ενώ ο Πρωθυπουργός Jay Weatherill πρόκειται να δώσει την επίσημη απάντησή του εντός του τρέχοντος έτους.
Μία εκ των συστάσεων υποστηρίζει ότι η Νότια Αυστραλία θα μπορούσε με ασφάλεια ν’ αποθηκεύσει και να διαχειρισθεί ραδιενεργά απόβλητα και ότι θα υπήρχαν σημαντικά οικονομικά οφέλη, ανερχόμενα στα $257 δισεκατομμύρια σε έσοδα καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του έργου. 
Ενώ δεν έχει ακόμη εντοπιστεί καμία τοποθεσία, η έκθεση αναφέρει ότι η Πολιτεία μας παρουσιάζει ένα μοναδικό συνδυασμό γεωλογικών χαρακτηριστικών που προσφέρονται για την κατασκευή εγκαταστάσεων για την ασφαλή και μακροπρόθεσμη διαχείριση ραδιενεργών αποβλήτων. Επίσης επισημαίνει σαφώς ότι τίποτε δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί δίχως την κοινωνική και κοινοτική συναίνεση.
Ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Δημόσιας Διαβούλευσης και Απάντησης στο θέμα των πυρηνικών κ. John Phalen θα μιλήσει αναλυτικά σε συνεδρίαση για το πιο εκτενές πρόγραμμα διαβούλευσης που έχει πραγματοπιηθεί ποτέ στην Πολιτεία μας. Μέχρι στιγμής, έχουν λάβει χώρα πάνω από 125 κοινοτικές συνεδρίες, περίπου 16.000 συνομιλίες πρόσωπο-με-πρόσωπο στη μητροπολιτική Αδελαΐδα, σε περιφερειακές και απομακρυσμένες κωμοπόλεις και σε 30 Αυτόχθονες κοινότητες.
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016 στις 7:30 μ.μ., στο Ολύμπικ Χωλ, 288 Franklin Street, στην Αδελαΐδα. Όλοι ευπρόσδεκτοι. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε www.nuclear.sa.gov.au .

Για την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νότιας Αυστραλίας

Δημήτρης Δημόπουλος
Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου