Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Πρωτάθλημα Κωπηλασίας: Το αργυρό μετάλλιο κέρδισε η Α.Τσιάβου στο ΜονακόΗ παγκόσμια πρωταθλήτρια παράκτιας κωπηλασίας 2013 (Σουηδία) και χάλκινη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, Αλεξάνδρα Τσιάβου, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2016, στο Μονακό.

Η αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Ηγουμενίτσας (ΝΟΓ), αφού πρώτα έγινε μητέρα, το περασμένο καλοκαίρι αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας (κωπηλασία) για να κατακτήσει τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παράκτιας κωπηλασίας. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ιρλανδή Μόνικα Ντουκάρσκα με 30:57.06.

Η Τσιάβου τερμάτισε στη 2η θέση με 31:23.35, ενώ στο βάθρο ανέβηκε ως 3η και η Γαλλίδα Εντουίζ Αλφρέντ με 31:29.00.

Ο σύζυγος της Αλεξάνδρας Τσιάβου, Απόστολος Γκουντούλας, τερμάτισε στην 7η θέση του διπλού ανδρών μαζί με τον δίδυμο αδελφό του, Νίκο.

Οι αδελφοί Γκουντούλα είχαν αναδειχτεί παγκόσμιοι πρωταθλητές (2013-14), αλλά στο Μονακό αντιμετώπισαν δυσκολίες καθώς οι βάρκες που δόθηκαν από τους διοργανωτές ήταν καινούρια μοντέλα και δεν υπήρχε ο απαιτούμενος χρόνος.

Ο Νίκος Γκουντούλας είχε διπλό ρόλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παράκτιας κωπηλασίας στο Μονακό, καθώς εκτός από αθλητής ήταν και επικεφαλής προπονητής της 18μελούς αποστολής του Thessaloniki Coastal Rowing Club του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης.

Στο διπλό ανδρών το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Ισπανοί Νοέ και Αντόνιο Γκουθμάν δεν Καστίγιο με χρόνο 25:29.59.

Ακολούθησαν στη δεύτερη θέση οι Ιταλοί Τεντέσκο Λορέντσο / Σφιλιγκόι Πιέρο (25:35.23), ενώ το χάλκινο μετάλλιο κρέμασαν στο στήθος οι Αλμπέρτι Τζιουζέπε και Αντονιέλι Κουεντίν από το Μονακό (25:37.54). Τέλος, ο Βαγγέλης Αναστασίου (Ναυτικός Όμιλος Ηγουμενίτσας) τερμάτισε στην 20η θέση του μονού ανδρών με χρόνο 32:06.65.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου