Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016

«Δεν θα υπήρχαν κινηματογραφικές ταινίες, αν δεν υπήρχαν οι Έλληνες»

Με τη δίνη της προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα αλλά και του έρωτα έκανε πρεμιέρα το 23ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στην Αδελαΐδα την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016, σπάζοντας ρεκόρ πωλήσεων για τη βραδιά έναρξης και κερδίζοντας θετικότατα σχόλια από το κοινό.


Η ταινία «Ένας Άλλος Κόσμος» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη που ασχολείται με τρεις διαφορετικές ιστορίες αγάπης και έρωτα μέσα στη θύελλα της προσφυγιάς και της κρίσης στην Αθήνα, εντυπωσίασε και το Νοτιοαυστραλιανό κοινό.

Η βραδιά έναρξης προσέλκυσε εκατοντάδες φίλους του ελληνικού σινεμά οι οποίοι στην κυριολεξία κατέκλεισαν τον κινηματογράφο Πάλας Νόβα στο κέντρο της Αδελαΐδας για να γευτούν μέρος της ελληνικής κουλτούρας.

«Δεν θα υπήρχαν κινηματογραφικές ταινίες αν δεν ήταν οι Έλληνες, μιας και ο πολιτισμός τους,  μας έδωσε το θέατρο μέσω του δράματος, της κωμωδίας και της τραγωδίας,» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Βουλής Νοτίου Αυστραλίας κ. Μάηκλ Άτκινσον στο επίσημο μέρος της βραδιάς.

Επαινώντας την ελληνική παρουσία στην Νότια Αυστραλία ο κ. Άτκινσον είπε επίσης πως έχοντας επηρεάσει τον κόσμο σε όλους τους τομείς της ζωής, το ελληνικό στοιχείο συναντάται παντού και στην Πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας.

Στη λίστα των επίσημων προσκεκλημένων ήταν επίσης ο κ. Τζων Γκάρντνερ, Υπουργός Παιδείας στην Αντιπολίτευση, ο οποίος εκπροσώπησε τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Στήβεν Μάρσαλ, ο κ. Χριστόφορος Κουράκης, Ανώτατος Δικαστής και Αρχηγός του Δικαστικού Σώματος Νοτίου Αυστραλίας, ο κα Ρέητσελ Σάντερσον, Βουλευτής Περιφέρειας Αδελαΐδας, η κα Τζένηφερ Ρανκήν, Βουλευτής Περιφέρειας Ράητ, ο κ. Ανδρέας Γούρας, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Νότια Αυστραλία, η κα Γκρέης Πορτολέσι, Πρόεδρος της Επιτροπής Πολυπολιτισμικών και Εθνοτικών Υποθέσεων Ν.Α, ο Αντιδήμαρχος Άνλεϋ κ. Μάηκλ Ράμπητ, ο κ. Ιωάννης Τσούτσικος Διευθυντής του παραρτήματος Αδελαΐδας της Τράπεζας Ντέλφι και ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Τσαρλς Στερτ κ. Παύλος Αλεξανδρίδης.

Η βραδιά έναρξης ξεκίνησε στις 6.00 το βράδυ με ποτά και μεζέδες καθώς και ζωντανή μουσική με τους Κώστα Νταλαγιώργη και Δημήτρη Ιωάννου.

Στη συνέχεια οι κινηματογραφόφιλοι και οι επίσημοι καλεσμένοι πέρασαν στην αίθουσα για την προβολή της ταινίας αλλά και για το επίσημο μέρος της βραδιάς το οποίο άνοιξε ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Βασίλης Γκόνης.

Στις σύντομες ομιλίες τους τόσο ο κ. Τσουτσίκος όσο και ο Γενικός Πρόξενος κ. Γούρας  συνεχάρησαν την Κοινότητα για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ και για το γεγονός ότι κρατά το ελληνικό στοιχείο ζωντανό.

Παράλληλα ο κ. Τσουτσίκος τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα περήφανος που το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου, χορηγός του οποίου είναι η Τράπεζα Ντέλφι, έχει εξελιχθεί σε τέτοιο επιτυχημένο κινηματογραφικό γεγονός στην Αυστραλία.

Ακολούθησε η προβολή της ταινίας.

Για την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νότιας Αυστραλίας

Δημήτρης Δημόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου