Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016

Κατάληψη του Προξενείου Στουτγκάρδης από μαθητές του ελληνικού λυκείου

Χθες ...τα παιδιά του ελληνικού γενικού λυκείου Στουτγάρδης μαζί με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και τους εκπροσώπους της ΕΛΜΕ "άφησαν" το μάθημα τους και παρευρέθηκαν σε μια κανονισμένη συμβολική κατάληψη του Γενικού
Προξενείου χωρίς να σταματήσουν την λειτουργία του.

Ο πρόξενος ήταν πρόθυμος με πολύ αισιοδοξία και τους υποδέχτηκε για το μεγάλο και κυρίως πρόβλημα που επικρατεί στα γενικά ελληνικά λύκεια της Γερμανίας για το εάν θα συνεχιστεί η λειτουργία τους.

Φυσικά το θέμα είναι κυρίως οικονομικό! Τα παιδιά προέβησαν σήμερα σε μια συμβολική κατάληψη για να θέσουν τα προβλήματα του λυκείου τους.

Κύριε συντονιστή, κύριε υπουργέ, κύριε Φίλη και οποίος είναι υπεύθυνος για αυτό, πρέπει να καταλάβετε πως για εμάς δεν είναι απλά ένα κτίριο που το κλειδώνεις και το ξεκλειδώνεις όποτε θέλεις! Είναι το κτίριο "του μέλλοντος μας"!

Είναι το κτίριο από το οποίο θα πάρουμε αυτό το "χαρτί" που θα μας συνοδέψει στο μέλλον της ζωής μας! Και ήρθες εσύ να μας το κλείσεις με το έτσι θέλω;;;;;;

Ε! ΟΧΙ! Αυτά που ήξερες να τα ξεχάσεις!!!!

Δεν παίζεις με πιόνια από ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που παίζεις με τα παιδιά σου τα απογεύματα. Παίζεις με ψυχές αθώων ανθρώπων που θέλουν να χτίσουν το μέλλον τους στα ελληνικά πανεπιστήμια της Ελλάδας παίρνοντας ένα ελληνικό απολυτήριο από μια ξένη χώρα που εξαιτίας σου ξενιτεύτηκαν σε αυτήν !!!!

Με αυτόν τον τρόπο όμως με το να κλείσεις τα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού το μόνο που θα καταφέρεις είναι να μείνουν εδώ τα προσφυγόπουλα της χώρας σου και να γίνουν ανειδίκευτοι εργάτες της Γερμανίας!

http://doryforos-europa.blogspot.de/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου