Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2016

Πλοίο με ελληνική σημαία συγκρούστηκε με κινεζικό σκάφος στην ΚίναΣε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για τη διαλεύκανση των συνθηκών κάτω από τις οποίες Μ/Τ πλοίο με ελληνική σημαία το οποίο έφερε πλήρωμα 26 ατόμων, μεταξύ των οποίων 11 Έλληνες συγκρούστηκε με Α/Κ σκάφος στην Κίνα.

Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από τις Κινεζικές Αρχές και τον Πλοίαρχο του Μ/Τ «AUSTRALIS» Ν. Χίου 411, για περιστατικό σύγκρουσης του ανωτέρω πλοίου με κινεζικό Α/Κ σκάφος στο οποίο επέβαιναν έξι (06) άτομα. Σύμφωνα με την ενημέρωση, το περιστατικό έλαβε χώρα την 28/10/2016 βραδινές ώρες (Κίνας), στη θαλάσσια περιοχή 80 ν.μ. ανατολικά λιμένα ΝΙΓΚΜΠΟ Κίνας.
Το «AUSTRALIS» είχε αποπλεύσει άφορτο από λιμένα ΝΙΓΚΜΠΟ Κίνας με προορισμό την Σιγκαπούρη, με είκοσι έξι άτομα πλήρωμα (11 Έλληνες).
Υπό τον συντονισμό της Κινεζικής Ακτοφυλακής διεξάγονται έρευνες προς εντοπισμό του Α/Κ σκάφους «ZHE LING YU 91002» και των έξι (06) αγνοούμενων επιβαινόντων του, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκαν υλικές ζημιές στο υπό ελληνική σημαία πλοίο, ούτε τραυματισμός μέλους πληρώματός του.
Οι έρευνες συνεχίζονται με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου