Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Δύο νέοι ποντιακής καταγωγής σε υψηλά αξιώματα στη ΡωσίαΜεγάλη είδηση για τους Έλληνες της Ρωσίας –αλλά και γενικότερα για τον ελληνισμό της διασποράς– η ανάδειξη δύο Ελλήνων ποντιακής καταγωγής σε υψηλά αξιώματα στη ρωσική πολιτική σκηνή. Πρόκειται για τον 30χρονο νομικό και οικονομολόγο Αντόν Αλιχάνοφ (Αλιχανίδη), ο οποίος διορίστηκε κυβερνήτης του Καλίνινγκραντ από τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, και για τον 35χρονο οικονομολόγο Χριστόφορο Κωνσταντινίδη που διορίστηκε υπουργός Θερέτρων, Τουρισμού και Ολυμπιακής Κληρονομιάς της περιφέρειας του Κράσνονταρ από τον κυβερνήτη της περιφέρειας Βενιαμίν Κοντράτεφ.Σύμφωνα με δηλώσεις του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Αντόν Αλιχάνοφ θεωρείται από τους πρωτοπόρους στον τομέα της μεσοπρόθεσμης ανάπτυξης της περιοχής του Καλίνινγκραντ. Ο ελληνικής καταγωγής κυβερνήτης, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 6 Οκτωβρίου, καλείται να υλοποιήσει τα προτεινόμενα σχέδια και τις προτάσεις του για την ανάπτυξη της περιοχής της Ρωσίας που βρίσκεται μεταξύ της Πολωνίας και της Λιθουανίας στη Βαλτική Θάλασσα. Θα διατηρήσει το αξίωμά του έως το 2017, όποτε θα διεξαχθούν εκλογές.

Ο Αντόν Αλιχάνοφ (Αλιχανίδης) γεννήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 1986 στο Σουχούμ της Αμπχαζίας. Αναγορεύτηκε διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών το 2012. Από το 2010 εργάζεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης της Ρωσίας.


Ο Αντόν Αλιχάνοφ κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν
Στην περιφέρεια του Κράσνονταρ ο Χριστόφορος Κωνσταντινίδης, με εντολή του κυβερνήτη, διορίστηκε υπουργός στις 12 Οκτωβρίου και ανέλαβε την αποστολή της εφεύρεσης νέων τρόπων μηχανισμού καλύτερης είσπραξης φόρων κατά την παραθεριστική περίοδο. Μέχρι πρότινος ήταν υπεύθυνος της διαχείρισης του στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης του υπουργείου Οικονομικών της περιφέρειας του Κράσνονταρ.

Ο Χριστόφορος Κωνσταντινίδης γεννήθηκε το 1981 στο Αρμαβίρ. Το 2012 είχε αναλάβει χρέη αναπληρωτή δημάρχου Τιφλίδας στη Γεωργία. Από το 2013 εργάζεται στο υπουργείο Οικονομικών. Αναγορεύτηκε διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών το 2015 και το ίδιο έτος ορίστηκε υπεύθυνος της διαχείρισης της στρατηγικής ανάπτυξης του υπουργείου Οικονομικών της περιφέρειας του Κράσνονταρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου