Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016

Απειλητικά μηνύματα εστάλησαν σε σχολεία σε όλη τη Γερμανία

Μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με απειλές για πυροβολισμούς, έλαβαν σήμερα το πρωί πολλά σχολεία στη Γερμανία, σύμφωνα με το τοπικά ΜΜΕ. Όλα τα μηνύματα λέγεται πως έχουν παρόμοιο περιεχόμενο.


Τουλάχιστον τρία σχολεία στην ανατολική πόλη της Λειψίας, έλαβαν τα απειλητικά μηνύματα μέσω e-mails, όπως μεταδίδει ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός MDR.

Στο μήνυμα που έλαβε το Neue Nikolaischule, ζητείται από τους μαθητές να οχυρωθούν σε μια τάξη και να καλέσουν την αστυνομία.

Στο Μαγδεμβούργο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην περιοχή της Σαξονίας – Άνχαλτ, δύο σχολεία έλαβαν απειλητικά e-mails, και ερευνώνται από την αστυνομία. Το MDR αναφέρει πως οι αξιωματικοί έχουν ασφαλίσει τις εισόδους των κτιρίων.

Ένα από αυτά τα σχολεία, το Γυμνάσιο Χέγκελ, έστειλε όλους τους μαθητές στο σπίτι, επικαλούμενο λόγους ασφαλείας.

«Είμαστε σοκαρισμένοι» έγραψε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter το Συμβούλιο των Υπουργών Παιδείας της Λειψίας. «Ελπίζουμε να μην συμβεί τίποτα και όλοι οι μαθητές να είναι ασφαλείς».

Την ίδια ώρα, η αστυνομία αρνήθηκε να αποκαλύψει το περιεχόμενο των e-mails, αναφέρει το ραδιόφωνο της Δρέσδης. Οι αξιωματικοί είναι παρόντες σε σχολεία της Λειψίας και δε αφήνουν τους μαθητές να βγουν από τις αίθουσες διδασκαλίας.Πηγή: RT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου