Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Με φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών γινόταν η εισαγωγή κοκαΐνης στην Ελλάδα

Σπείρα που εισήγαγε στην Ελλάδα κοκαΐνη εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ. Τα μέλη της δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή - μεταφορά της ναρκωτικής ουσίας από χώρες της Δυτικής Ευρώπης, με φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών, καθώς επίσης και στην αποθήκευση, νόθευση και επανατυποποίησή της, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της.

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας 36χρονος και 38χρονος, 31χρονος Αλβανός και 33χρονη Αλβανίδα ενώ αναζητείται συνεργός τους.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 28 κιλά και 875 γραμμάρια κοκαΐνης, 1.545 γραμμάρια ακατέργαστου χασίς, ΙΧΦ αυτοκίνητο διεθνών μεταφορών, ΙΧΕ αυτοκίνητο, πιστόλι και εξοπλισμός για επανατυποποίηση ναρκωτικών.

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, με την συνδρομή του Λιμενικού Σώματος, εντόπισε στο λιμάνι της Πάτρας και συνέλαβε τους 2 Έλληνες, οι οποίοι μετέφεραν με το ΙΧΦ αυτοκίνητο την ποσότητα της κοκαΐνης.
Στην συνέχεια εντοπίστηκαν στην Εθνική οδό Κορίνθου – Αθηνών το ζεύγος των Αλβανών οι οποίοι θα παραλάμβαναν την κοκαΐνη με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία των Αλβανών, σε περιοχή της Αττικής, διαπιστώθηκε ότι ο χώρος χρησιμοποιείτο ως εργαστήριο νόθευσης και τυποποίησης ναρκωτικών ουσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου