Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Επικίνδυνοι κλόουν και στη Γερμανία – Επίθεση σε άνδρα με ρόπαλο

Ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις φαίνεται πως παίρνει η φάρσα με δήθεν κλόουν που μόνο αστεία δεν αποδεικνύεται τελικά αφού πολλοί άνθρωποι έχουν καταλήξει στο νοσοκομείο.

Το τελευταίο περιστατικό καταγράφηκε στο Ρόστοκ της Γερμανίας όπου ένας άνδρας δέχθηκε επίθεση με ρόπαλο από ένα πρόσωπο που είχε μεταμφιεστεί σε κλόουν.
Ο νεαρός άνδρας ηλικίας 19 ετών τον οποίο ξυλοφόρτωσε ο «κλόουν» έχει υποστεί πολλαπλές θλάσεις, σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία.
Ο δράστης χτύπησε το θύμα του με ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ προτού το ρίξει σε μια λακκούβα με νερό, στην πρώτη σοβαρή επίθεση αυτού του είδους στην χώρα.
Τέσσερα κρούσματα ψεύτικων κλόουν που προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν εφήβους και μία γυναίκα έχουν καταγγελθεί στο Ρόστοκ και στο Γκράιφσβαλντ (βόρεια), χωρίς να υπάρξουν τραυματίες, όπως επισήμανε η αστυνομία.
Η εφημερίδα Bild δημοσίευσε από την πλευρά της έναν κατάλογο με πρόσφατες επιθέσεις όπου εμπλέκονται πρόσωπα μεταμφιεσμένα σε κλόουν και οι οποίες επεκτείνονται σε ολόκληρη την χώρα, από το Μπόχουμ (δυτικά) στη Λειψία (ανατολικά) μέσω του Ρόστοκ και του Λίνεμπουργκ (κέντρο).
Ο πρόεδρος της συνδικαλιστικής ένωσης αστυνομικών DpolG, από τις μεγαλύτερες στην Γερμανία, εξέφρασε φόβους για μια εξάπλωση του φαινομένου.
«Φοβόμαστε ότι αυτές οι επιθέσεις των κλόουν θα γίνουν μόδα, μια μόδα πραγματικά θλιβερή που θα καταγράψει εκρηκτική άνοδο κατά τη διάρκεια του Χάλογουιν», την 31 Οκτωβρίου, επισήμανε ο Ράινερ Βεντ, που ερωτήθηκε σχετικά από την γερμανική έκδοση της Huffington Post.
Ο φόβος που δείχνει να εμπνέει αυτούς τους επιθετικούς κλόουν, με κρούσμα να έχουν καταγραφθεί στις ΗΠΑ και σε χώρες της Ευρώπης από το καλοκαίρι, τροφοδοτείται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο κολοσσός των ταχυφαγείων Mc Donald's ανακοίνωσε στα μέσα Οκτωβρίου στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι το έμβλημά του, ο κλόουν Ρόναλντ Μακντόναλντ, θα περιορίσει τις δημόσιες εμφανίσεις του «προς το παρόν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου