Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016

Amazon: Θα προσλάβει 120.000 εποχιακά εργαζόμενους για τα ΧριστούγενναΝα προχωρήσει στην πρόσληψη 120.000 εποχιακά εργαζομένων για την περίοδο πριν από τα Χριστούγεννα, προκειμένου να αντεπεξέλθει στη μεγάλη ζήτηση εν όψει των εορτών, σκοπεύει η αμερικανική εταιρεία Amazon όπως ανακοίνωσε πρόσφατα.


Η εταιρεία προχωρά σε αυτή την κίνηση κάθε χρόνο, ωστόσο ο στόχος των προσλήψεων για τη φετινή σεζόν ξεπερνά κατά 20% αυτόν που είχε θέσει το 2015.

Το περασμένο έτος η Amazon μετέτρεψε περίπου 14.000 από αυτές τις προσωρινές θέσεις εργασίας σε κανονικές πλήρους απασχόλησης, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου του τμήματος παγκόσμιας πελατειακής εκπλήρωσης Μάικ Ροθ, η εταιρεία ευελπιστεί φέτος να αυξήσει αυτόν τον αριθμό.

«Αυτή είναι η αγαπημένη μας εποχή του χρόνου», δήλωσε ο Ροθ στην ιστοσελίδα Phys.org.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με το γεγονός ότι θα ενταχθούν φέτος στην ομάδα μας τουλάχιστον 120.000 εποχιακά εργαζόμενοι προκειμένου να υποστηρίξουν την αυξανόμενη ζήτηση των πελατών μας».

Η Amazon δεν είναι η μοναδική εταιρεία που ενισχύει τις δυνάμεις της κατά την περίοδο των εορτών πριν το τέλος του έτους, ωστόσο φαίνεται αρκετά αισιόδοξη για τη ζήτηση σε σχέση με άλλες επιχειρήσεις που σχεδιάζουν να μην προχωρήσουν στην πρόσληψη εποχιακά εργαζομένων.

Η Εθνική Ομοσπονδία Λιανικής των ΗΠΑ εκτιμά ότι οι δαπάνες των καταναλωτών κατά την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου θα μπορούσαν να φτάσουν τα 655,8 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 3,6% σε σχέση με την ίδια περίοδο το περασμένο έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου