Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016

Χτύπησαν έγκυο μουσουλμάνα επειδή φορούσε νικάμπ

Η ισπανική Αστυνομία συνέλαβε δύο άτομα επειδή επιτέθηκαν σε μια έγκυο μουσουλμάνα επειδή φορούσε νικάμπ (κάλυμμα προσώπου).
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, τη Δευτέρα το βράδυ η γυναίκα συνοδευόμενη από τον σύζυγό της περπατούσαν με τα παιδιά τους στο κέντρο της Βαρκελώνης.

Η γυναίκα, σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, φορούσε νικάμπ. Το νικάμπ είναι κάλυμμα προσώπου, διαφορετικό ρούχο από τη μπούρκα.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, δύο άνδρες πλησίασαν την οικογένεια και άρχισαν να τους προσβάλλουν εξαιτίας της μουσουλμανικής αμφίεσης της γυναίκας.
Αμφότεροι οι άνδρες συνδέονται με ακροδεξιές οργανώσεις οπαδών αθλητικών ομάδων, όπως διαπίστωσαν οι Ισπανοί ντετέκτιβ της Αστυνομίας.
Σε απάντηση στις προσβολές των δύο ακροδεξιών, ο μουσουλμάνους σύζυγος τους κατέκρινε για τα άσχημά τους σχόλια, όπως περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες.
Τότε οι δύο χούλιγκαν άρχισαν να σπρώχνουν τον σύζυγο κι όταν εξελίχτηκε σε κανονική συμπλοκή, η γυναίκα παρενέβη προσπαθώντας να τους χωρίσει.
Δίχως να περάσει στιγμή, ένας από τους ακροδεξιούς κλώτσησε την έγκυο μουσουλμάνα στο πλάι της κοιλιάς της.
Τότε επενέβησαν περαστικοί για να σταματήσει η φασαρία και οι ίδιοι κάλεσαν την Αστυνομία.
Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και μίλησαν με τους υπόπτους και τους μάρτυρες, αποφάσισαν να συλλάβουν τους δύο άνδρες με την κατηγορία ότι προέβησαν σε έγκλημα μίσους.
Το 2015 καταγράφησαν 215 περιστατικά εγκλημάτων βίας στη Βαρκελώνη και στη Μαδρίτη 159.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου