Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2016

Εκμεταλλεύονται Έλληνες που θέλουν να δουλέψουν στη Μαλαισία

Τουλάχιστον έξι Έλληνες έχουν πέσει θύματα των απατεώνων που εκμεταλλεύονται την οικονομική κρίση και την ανάγκη κάποιων συνανθρώπων μας, που παίρνουν τη μεγάλη απόφαση να μεταναστεύσουν για ένα καλύτερο μέλλον.


Η ελληνική κοινότητα στη Μαλαισία εφιστά την προσοχή όσων παίρνουν μια τέτοια απόφαση.
Όπως λέει ο Πρόεδρος, Μιλτιάδης Ντενεδιώτης, οι πολίτες πρέπει "να είναι πολύ προσεκτικοί, όταν λαμβάνουν μηνύματα μέσω του internet, καθώς ένα ποσοστό 99% των αγγελιών και προσφορών εργασίας προέρχεται από εταιρείες ‘φαντάσματα’, που παραπλανούν τους ενδιαφερόμενους".

Οι προσφορές αυτές, συνήθως, είναι πολύ δελεαστικές και απευθύνονται, κυρίως, σε επιστήμονες, μηχανικούς και διευθυντές επιχειρήσεων. Έτσι, στους ενδιαφερόμενους- υποψήφια θύματα, οι αετονύχηδες προσφέρουν εικονικά συμβόλαια εργασίας, με υψηλότατους μισθούς, της τάξεως των 8-12 χιλιάδων ευρώ μηνιαίως.

"Όταν το ‘θύμα’ ανταποκριθεί, του ζητούν να καταθέσει σε διεθνή εταιρεία μεταφοράς χρημάτων από 800 έως 1000 Ευρώ, για τα έξοδα έκδοσης της υποτιθέμενης άδειας παραμονής και εργασίας στη Μαλαισία. Μόλις αποστείλει τα χρήματα, τότε είναι πλέον πολύ αργά και δυστυχώς ο εξαπατημένος ανακαλύπτει ότι όλα είναι ψεύτικα (συμβόλαια, εταιρεία κ.λπ.), έχοντας χάσει και ένα σοβαρό χρηματικό ποσό. Και μόνο το γεγονός ότι ζητούν να γίνει η συναλλαγή μέσω συγκεκριμένης εταιρείας, είναι ύποπτο, καθώς καμιά σοβαρή ξένη εταιρεία δεν συναλλάσσεται με αυτό τον τρόπο» λέει ο κύριος Ντενεδιώτης.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον ίδιο, στον καλοστημένο ιστό που έχουν στήσει μέσω διαδικτύου διάφοροι επιτήδειοι έχουν πέσει πολίτες κι άλλων χωρών, όπως η Αυστραλία, που είναι κοντά στη Μαλαισία.

Τονίζει, πως όσοι επιθυμούν να εργαστούν στη Μαλαισία θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι πραγματικές εργοδότριες εταιρείες στη χώρα αυτή δεν ζητούν ποτέ χρήματα για την έκδοση άδειας παραμονής και εργασίας και σημειώνει πως η Ελληνική Κοινότητα είναι στη διάθεση κάθε συμπατριώτη μας και προσφέρει αφιλοκερδώς βοήθεια και οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τη νομοθεσία, τους κανονισμούς και τις συνθήκες εργασίας. 

Για κάθε ενδιαφερόμενο, η ηλεκτρονική διεύθυνση του προέδρου της Ελληνική Κοινότητας Μαλαισίας είναι: miltosgreco@hotmail.com. Η Κοινότητα έχει και δική της σελίδα στο Facebook: http://www.facebook.com/GreeksInMalaysia.

http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου