Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016

Το δελφίνι που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους στο Κίελ της Γερμανίας

Παιδιά στη Γερμανία συρρέουν σε έναν κόλπο της Βαλτικής Θάλασσας, με την ελπίδα να δουν και να παίξουν με ένα φιλικό δελφίνι που βρίσκεται εκεί.
Εκατοντάδες παιδιά έχουν κολυμπήσει με το δελφίνι από την Παρασκευή, ενώ κάποια
έχουν κάνει ακόμα και βόλτες πάνω στη ράχη του.Το δελφίνι μετακινείται μεταξύ του φιορδ του Κίελ και του ομώνυμου καναλιού, στην επαρχία Σλέσβιγκ-Χόλσταϊν, στη βόρεια Γερμανία, και κολυμπά μαζί με τα πλοία και τις βάρκες για να μπορεί να κινείται ανάμεσα από τα περάσματα.
Μάρτυρες ανέφεραν ότι το δελφίνι είναι πολύ φιλικό και επιτρέπει κολυμβητές να το αγκαλιάσουν, και τραβά τους ανθρώπους μέσα στο νερό. Κάποιοι είπαν ότι φάνηκε να δελεάζει τα παιδιά να παίξουν μαζί του με το να τα χτυπάει ελαφρά με το ρύγχος του.
«Το δελφίνι μπαινοβγαίνει χαρούμενα μέσα και έξω από το θυρόφραγμα» δήλωσε ο Ματίας Βίσερ, του περιφερειακού γραφείου ναυτιλίας της περιοχής. «Δίνει την εντύπωση ότι είναι σε καλό δρόμο. Δεν φαίνεται να ενοχλεί την κίνηση».Αλλά το Γραφείο Ναυτιλίας εξέδωσε προειδοποίηση στους λουόμενους να μην κολυμπούν πολύ κοντά στα ειδικά φράγματα.
Το Ινστιτούτο Έρευνας για τη Βαλτική Θάλασσα, είπε ότι υπάρχουν υπόνοιες το δελφίνι παρασύρθηκε, κατά τη διάρκεια του χειμώνα του 2014, όταν βίαιες καταιγίδες ανάγκασαν τεράστιες ποσότητες νερού της Βόρειας Θάλασσας, να περάσουν στη Βαλτική Θάλασσα, στη μεγαλύτερη εισροή αλμυρού νερού εδώ και 60 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου