Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2016

Φρικιαστικά ευρήματα από το Αουσβιτς!

Ανθρώπινα μέλη, ακόμη και ανθρώπινοι εγκέφαλοι από τα θύματα του Γιόζεφ Μένγκελε και άλλων γιατρών της ναζιστικής περιόδου, βρέθηκαν φυλαγμένα μέσα σε βάζα στο Max Planck Psychiatric Institute κατά τις εργασίες ανακαίνισης της περασμένης χρονιάς, όπως έγινε γνωστό μόλις αυτή την εβδομάδα από ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Είναι γνωστό ότι το ερευνητικό ινστιτούτο παραλάμβανε συχνά ανθρώπινα μέλη από τον Μένγκελε, από την περίοδο που εκτελούσε τα φρικιαστικά πειράματά του χωρίς αναισθητικό στους κρατουμένους του στρατοπέδου του Αουσβιτς στην Πολωνία, ενώ -σύμφωνα με τη διοίκηση του Max Planck- κάποια από τα δείγματα έχουν χρησιμοποιηθεί και από τον ναζί ερευνητή του ανθρώπινου εγκεφάλου Γιούλιους Χάλερφορντεν, ο οποίος διεξήγαγε πειράματα τόσο πριν όσο και μετά την κυριαρχία του Χίτλερ.
Μάλιστα, ο Χάλερφορντεν είχε διατελέσει και επικεφαλής νευροπαθολογίας του Ινστιτούτου το 1938.
«Ντρεπόμαστε από αυτά τα ευρήματα και το στίγμα αυτής της ανακάλυψης στα αρχεία μας. Θα κρατάμε ενήμερο το κοινό για όποια νέα πληροφορία προκύψει με πλήρη διαφάνεια» ανέφερε σε ανακοίνωση που ανάρτησε στην ιστοσελίδα του το Max Planck Institute, τη στιγμή που οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν αρχίσει να αναγνωρίζουν τις ταυτότητες των θυμάτων, τα μέλη των οποίων είχαν ληφθεί με σκοπό να αποτεθούν στο τέλος σε μαζικό τάφο.Αγνοια για την ύπαρξη αυτών των δειγμάτων είχε και το μουσείο του Ολοκαυτώματος στο Ισραήλ. «Μας προκαλεί έκπληξη, όχι όμως εντελώς. Γνωρίζαμε ότι είχαν γίνει πειράματα και ότι δεν είχαν σβηστεί και θαφτεί όλα. Πριν από δύο χρόνια είχαν βρεθεί οστά θυμάτων που είχαν υποβληθεί σε πειράματα μέσα σε σκουπίδια στο Βερολίνο. Του χρόνου σχεδιάζουμε να διοργανώσουμε συνέδριο γι' αυτό το θέμα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του ερευνητικού τμήματος του μουσείου Νταν Μάχμαν, προσθέτοντας ότι όποιος νόμιζε ότι αυτό το κεφάλαιο έχει κλείσει έκανε λάθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου