Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016

Συλλήψεις τρομοκρατών σε Βούπερταλ, Βρυξέλλες και Βαρκελώνη

Ισπανικές, γερμανικές και βελγικές αρχές συνέλαβαν πέντε άτομα που είναι ύποπτοι για τον σχηματισμό ενός «ενεργού και επικίνδυνου» πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους σε αυτές τις τρεις χώρες.
Πρόκειται για τέσσερις Ισπανούς και έναν Μαροκινό, όπως ανακοίνωσε το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών. Οι δύο συνελήφθησαν στη Βαρκελώνη, ένας στη Μελίγια, ένας στις Βρυξέλλες και ένα στο Βούπερταλ, αναφέρει το Reuters.  

Για τις συλλήψεις, η ισπανική αστυνομία συνεργάστηκε με τις γερμανικές και βελγικές αρχές. Η ομάδα χρησιμοποιούσε τα social media και συγκεκριμένα μία σελίδα στο Facebook, με όνομα «Το Ισλάμ στα ισπανικά», που είχε 32.000 ακολούθους, προκειμένου να διαδώσουν τις θέσεις του Ισλαμικού Κράτους.
Οι πέντε κατηγορούνται ότι ετοίμαζαν επιθέσεις, ριζοσπαστικοποιούσαν και προωθούσαν την ισλαμιστική βία, ενεργώντας ως μεσάζοντες της τρομοκρατικής ομάδας στην Ευρώπη.
Η Ισπανία ανέβασε το επίπεδο συναγερμού στο 4- το δεύτερο υψηλότερο- το 2015 και έκτοτε η αστυνομία έχει συλλάβει 143 ισλαμιστές μαχητές, 113 εντός της χώρας και 30 εκτός συνόρων.
- See more at: http://www.fnews.gr/eixan-ftiaxei-europaiko-purina-tou-isis-sunelavan-5-atoma-se-ispania-velgio-germania/#sthash.5VYiCbqZ.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου