Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016

45.000 Έλληνες μετανάστευσαν την τελευταία 5ετία στην Αυστραλία

Πάνω από 332.000 είναι οι Έλληνες που στην πενταετία 2010-2015, μέσα, δηλαδή, στην κρίση, έφυγαν στο εξωτερικό, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον.

Σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε το Υπουργείο Εξωτερικών στη Βουλή των Ελλήνων, στην Αυστραλία έφθασαν 45.000 άτομα!


Όσον αφορά, τουλάχιστον την Αυστραλία, ο αριθμός αυτός εμφανίζεται «απίστευτα υπερβολικός» και πολλαπλάσιος των στοιχείων που δίνουν οι αυστραλιανές Αρχές.

Όπως, όμως, επισημαίνεται στο έγγραφο του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, «δεν υπάρχει διαδικασία υποχρεωτικής δήλωσης και καταγραφής των Ελλήνων που διαβιούν στο εξωτερικό στις κατά τόπους πρεσβείες και προξενικές Αρχές, γεγονός που σημαίνει ότι ο πραγματικός αριθμός μπορεί να είναι και αρκετά μεγαλύτερος».
Μάλιστα, εκτός Ευρώπης, η χώρα που προσελκύει τους περισσότερους Έλληνες είναι η Αυστραλία, υποστηρίζει το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας.

Με βάση τα στοιχεία των ελληνικών διπλωματικών Αρχών του 2015, παρατηρήθηκε αύξηση των αφίξεων Ελλήνων μετά το 2010 στην Αυστραλία, με ροή περί τους 9.000 κατ' έτος. Όπως σημειώνεται στο έγγραφο του ΥΠΕΞ, οι περισσότεροι εξ αυτών δεν καταγράφονται ως νέες αφίξεις γιατί πρόκειται για ομογενείς με διπλή υπηκοότητα, που είχαν παλιννοστήσει και επιστρέφουν λόγω της κρίσης από την Ελλάδα στην Αυστραλία, ενώ συνεχίζεται η άφιξη νέων με σπουδαστική βίζα, που τους επιτρέπει και μερική απασχόληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου