Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016

Αστυνομικοί σκότωσαν 29χρονο στο Βερολίνο ενώ προσπαθούσε να πιάσει Βιαστή !

Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση στα κέντρα φιλοξενίας στο Βερολίνο όπου ένας 29χρονος Ιρακινός βρήκε τραγικό θάνατο από πυρά Αστυνομικών όταν προσπάθησε να επιτεθεί στον Αφγανό, επίσης πρόσφυγα, που βίασε το παιδί του.

Πιο συγκεκριμένα, η αστυνομία αρχικά κλήθηκε περί τις 18:30 στην εστία φιλοξενίας των προσφύγων, στο κέντρο του Βερολίνου, προκειμένου να συλλάβει έναν 27χρονο πρόσφυγα τον οποίο βαρύνουν υποψίες πως κακοποίησε σεξουαλικά το βράδυ της Τρίτης σε κοντινό πάρκο μια εξάχρονη προσφυγοπούλα που ζει στην ίδια εστία, σύμφωνα με μια ανακοίνωση της αστυνομίας.
Τη στιγμή που ο ύποπτος, στον οποίο είχαν περαστεί χειροπέδες, μεταφερόταν στο αυτοκίνητο των αστυνομικών, ένας άλλος πρόσφυγας βγήκε από την εστία των προσφύγων κραδαίνοντας ένα μαχαίρι και κινήθηκε εναντίον του υπόπτου.
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως ο Ιρακινός, πιθανόν ο πατέρας του μικρού κοριτσιού, κραύγασε «δεν θα φύγεις ζωντανός μετά από αυτό!», μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο (dpa).
«Αγνόησε τις επανειλημμένες εκκλήσεις που του έγιναν να σταματήσει, και συνεπεία αυτού πολλοί αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον του», εξήγησαν σε ανακοινώσεις τους η εισαγγελία αλλά και η αστυνομία.
Βαριά τραυματισμένος, ο 29χρονος Ιρακινός διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου υπέκυψε στα τραύματά του, κατά τις ίδιες πηγές.
Όπως συμβαίνει κάθε φορά που χρησιμοποιούνται πυροβόλα όπλα από στελέχη της, η αστυνομία διεξάγει εσωτερική έρευνα, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της. Κατά την ίδια πηγή, η σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης αποτελεί επίσης το αντικείμενο έρευνας.
Καθώς πολλά γερμανικά ΜΜΕ εγείρουν ερωτήματα σήμερα για την αντίδραση των αστυνομικών, ο επικεφαλής του συνδικάτου που εκπροσωπεί τους βερολινέζους αστυνομικούς, ο Μπόντο Πφάλτσγκραφ, υπερασπίστηκε τις ενέργειές τους, επιμένοντας στο ότι είναι υποχρεωμένοι να «εμποδίζουν» πράξεις αυτοδικίας και ότι αναγκάστηκαν να αντιδράσουν σε μια «κατάσταση δυνητικά επικίνδυνη για την ασφάλειά τους».
«Οι αστυνομικοί δεν θέλουν να σκοτώνουν αλλά καθώς το κράτος δεν τους προσφέρει άλλα μέσα, είναι αναγκασμένοι», πρόσθεσε, κρίνοντας ότι η κατάσταση θα μπορούσε να έχει λιγότερο τραγική κατάληξη αν οι αστυνομικοί ήταν εφοδιασμένοι με όπλα που προκαλούν ηλεκτροσόκ, όπως τα «τέιζερ», κάτι που αναμένεται να γίνει στο Βερολίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου