Κυριακή, 21 Αυγούστου 2016

"Αποθηκεύστε Τρόφιμα και νερό" λόγω τρομοκρατίας....συστήνει η Γερμανία !

Για πρώτη φορά μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να συστήσει στους πολίτες να αποθηκεύσουν τρόφιμα και νερό για την περίπτωση που πραγματοποιηθεί επίθεση ή κάποια καταστροφή, σύμφωνα με τη Frankfurter Allgemeine.
Η Γερμανία βρίσκεται ήδη σε κόκκινο συναγερμό μετά τις δύο επιθέσεις από μιμητές των ισλαμιστών μαχητών του ISIS. Το Βερολίνο ανακοίνωσε μέτρα νωρίτερα αυτόν τον μήνα που περιλαμβάνουν αύξηση των δαπανών για την αστυνομία και τις δυνάμεις ασφαλείας, αλλά και τη δημιουργία μιας ειδικής μονάδας αντιμετώπισης του διαδικτυακού εγκλήματος και της τρομοκρατίας.
«Ο πληθυσμός θα είναι υποχρεωμένος να διαθέτει τις δικές του προμήθειες σε τρόφιμα για διάστημα δέκα ημερών», αναφέρει η εφημερίδα τονίζοντας ότι αυτή θα είναι η οδηγία που θα εκδώσει η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών ανέφερε πως το σχέδιο θα εξεταστεί στο υπουργικό συμβούλιο την Τετάρτη και το απόγευμα της ίδιας μέρας θα γίνουν ανακοινώσεις από τον υπουργό Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ.
Με βάση το σχέδιο που έχει επεξεργαστεί κοινοβουλευτική επιτροπή από το 2012 οι πολίτες θα πρέπει επίσης να διαθέτουν νερό για πέντε ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου