Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016

Χιλιάδες προσκυνητές στις γιορτές των Μοναστηριών του Καναδά


Γέμισαν οι λόφοι του Πατροκοσμά και της Παρηγορήτισσας με ευλαβείς προσκυνητές στους Εσπερινούς και τις Θείες Λειτουργίες.
Ο Μέγας Εσπερινός στο Μοναστήρι της Παρηγορήτισσας, περιοχή Μόντρεαλ Quebec, έγινε
προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σωτηρίου και με την συμμετοχή του Επισκόπου Αλεξάνδρου του Πατριαρχείου Αντιοχείας, όλων των ιερέων της περιοχής Μόντρεαλ και πλήθος Λαού.
 Την επομένη, της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Μητροπολίτης Σωτήριος και συμμετείχε ο Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος της OCA και οι ευλαβείς ιερείς, ενώ στο Μέγα Εσπερινό και στη Θεία Λειτουργία έψαλλε η αρίστη βυζαντινή χορωδία των Αδελφών Μοναχών.
 Μετά την Θεία Λειτουργία, παρετέθη γεύμα (τράπεζα) σε περίπου οκτακοσίους (800) προσκυνητές, κατά το Αγιορείτικο τυπικό.
Τα πάντα ήσαν μία πραγματική πανδαισία και άπαντες έμειναν κατενθουσιασμένοι με την πνευματικότητα που επεκράτησε άριστα. Η Γερόντισσα Θέκλα με τις Αδελφές Μοναχές είχαν τα πάντα οργανωμένα.
 Σημειώνεται ότι, τόσον ο Μέγας Εσπερινός όσο και η Θεία Λειτουργία ετελέσθησαν στο ύπαιθρο διότι ο Ι. Ναός δεν επαρκεί.
 Δεκάδες ιερέων πλαισίωναν τον Μητροπολίτη Σωτήριο, τόσο στον Μ. Εσπερινό όσο και στη Θ. Λειτουργία του εορτάζοντος Μοναστηριού του Πατροκοσμά στην περιοχή Τορόντο.
 Ο Εσπερινός, όπως κάθε χρόνο, έγινε στην ύπαιθρο και όλοι οι λόφοι ήταν γεμάτοι από ευλαβείς προσκυνητές σε αρκετές χιλιάδες. 
 Την επομένη, η Θεία Λειτουργία ετελέσθη στον Ι. Ν. του Πατροκοσμά και οι ευλαβείς χριστιανοί προσήλθαν όπως και στην Παρηγορήτισσα με πολλή ευλάβεια, τόσο στη Θεία Λειτουργία όσο και στη Θεία Κοινωνία. Ο Μητροπολίτης και τρεις ιερείς έδιδαν Θεία Κοινωνία για αρκετή ώρα.
 Έψαλλε η αρίστη βυζαντινή χορωδία των Αδελφών Μοναχών υπό την διεύθυνση της Γερόντισσας Αλεξίας.
 Μετά την Θεία Λειτουργία, έγινε η παραδοσιακή τράπεζα με λιτάνευση της ιεράς εικόνας και όλα κατά το Αγιορείτικο τυπικό.
 Εκατοντάδες εθελοντών βοήθησαν στην οργάνωση των πανηγυριών, τόσο στο Μοναστήρι της Παρηγορήτισσας, όσο και στο Μοναστήρι του Πατροκοσμά.
 Το Σάββατο, ο Μητροπολίτης Σωτήριος επισκέφθηκε τη μικρή ιεραποστολική Κοινότητα του Αγ. Γεωργίου North Bay, η οποία αριθμεί μόνο δώδεκα οικογένειες. Ετέλεσε Θεία Λειτουργία με τον π. Φιλόθεο Allison ο οποίος ήλθε από το Sudbury.
 Οι μικρές ιεραποστολικές κοινότητες πάσχουν, διότι τα νέα παιδιά σπουδάζουν και εγκαταλείπουν τις μικρές πόλεις και πηγαίνουν στις μεγάλες όπου ευρίσκουν καλύτερες εργασίες.
 Την Κυριακή, ο Μητροπολίτης Σωτήριος λειτούργησε στην Κοινότητα του Αγ. Νικολάου Sudbury, πάλι βοηθούμενος από τον π. Φιλόθεο Allison.
Έψαλε ο πρόεδρος της Κοινότητος, ο οποίος είναι και μόνιμος εθελοντής ψάλτης, κ. Γεώργιος Μάλης. Με ευλάβεια προσήλθαν οι χριστιανοί στη Θεία Λειτουργία και στη Θεία Κοινωνία.
 Μετά την Θεία Λειτουργία έγινε η βάπτιση της εγγονής του κ. Χατζή, μεγάλου ευεργέτου της Κοινότητος και ονομάστηκε Καλλιόπη.

http://www.romfea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου