Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016

Η Ελένη Κάπαλος είναι διάσημη δημοσιογράφος στην Αυστραλία

Η Ελένη Κάπαλος γεννήθηκε στις 17 Μαρτίου 1971 και δηλώνει υπερήφανη για την ελληνική της καταγωγή.
Το 1994 ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία ως ρεπόρτερ στο Νιούκαστλ της Αυστραλίας.

Για πολλά συναπτά έτη εργαζόταν στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, συμπεριλαμβανομένου του Nine Network όπου έγραψε και σκηνοθέτησε το βραβευμένο ντοκιμαντέρ σχετικά με το κλείσιμο του BHP, το 1998.
Το 2001 εντάχθηκε στο εργατικό δυναμικό του Nine Network ως ρεπόρτερ καλύπτοντας πληθώρα σημαντικών ειδήσεων όπως  το σιδηροδρομικό ατύχημα στο Waterfall της Αυστραλίας αλλά και την περιβόητη δίκη της συμμορίας των βιαστών στο Σίδνεϊ. Επίσης, ήταν η κύρια ανταποκριτής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα.
Το 2006, ξεκίνησε να εργάζεται στο Network Ten ως συμπαρουσιάστρια στο δελτίο ειδήσεων. Η Κάπαλος εκείνη την περίοδο έκανε πολλές ζωντανές μεταδόσεις μερικές από αυτές είναι οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Αυστραλία το 2009 και ο σεισμός στο Κράισττσερτς.
Η διάσημη δημοσιογράφος έχει εργαστεί και στα τρία ιδιωτικά δίκτυα της Αυστραλίας αλλά και στα δύο δημόσια. Πρόσφατα ολοκλήρωσε τη συνεργασία της με το Seven Network έχοντας επιτυχημένη συνεργασία τόσο στην εκπομπή Today Tonight αλλά και στην εκπομπή  Sunday Night.
Εκτός από την επιτυχημένη επαγγελματική της πορεία ως δημοσιογράφος, η Κάπαλος είναι η παραγωγός και συγγραφέας του “A Life Of Its Own”, ενός ντοκιμαντέρ που εξετάζει την ιατρική χρήση της μαριχουάνας. Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί τον Ιούνιο του 2015.
Η Κάπαλος είναι πρέσβης της πολιτείας της Βικτόριας όπου και διαμένει και υπηρέτησε δύο θητείες στην πολιτειακή κυβέρνηση.
Είναι επίσης πρεσβευτής του ιδρύματος ερευνών για το καρκίνο των ωοθηκών και μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής.
Η Κάπαλος κάνει το μεταπτυχιακό της στη δημοσιογραφία καθώς όπως η ίδια έχει δηλώσει κανείς δεν πρέπει ποτέ να σταματά να μαθαίνει.

http://www.ellines.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου