Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2016

Εντατικές προετοιμασίες για το φεστιβάλ του Καθεδρικού Βοστώνης

Ο Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Βοστώνης ετοιμάζεται με εντατικούς ρυθμούς για το ετήσιο ελληνικό φεστιβάλ του, το οποίο φέτος θα γίνει το τριήμερο 16, 17 και 18 Σεπτεμβρίου στον περίβολο του Κοινοτικού Κέντρου στη διεύθυνση 162 Goddard Avenue στο Brookline της Μασαχουσέτης.


Επικεφαλής της διοργανωτικής επιτροπής είναι η Μαίρη Κλίαρι -Κληρονόμου – η οποία είναι επίσης και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του κοινοτικού συμβουλίου του Καθεδρικού. Η κυρία Κληρονόμου είναι γνωστή στην Ομογένεια της Βοστώνης, χαίρει γενικής τιμής και εκτίμησης από όλους και έχει διοργανώσει κατά καιρούς πολλές επιτυχημένες κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Ιερατικός προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού είναι ο π. Δημήτριος Τόνιας. Επισημαίνεται ότι στον χώρο που θα γίνει το φεστιβάλ είναι το ευρύχωρο κοινοτικό κέντρο του Καθεδρικού Ναού, το παρεκκλήσιο, καθώς επίσης και τα Γραφεία της Μητρόπολης Βοστώνης. Πρόκειται μάλιστα για μία από τις πλέον περίοπτες περιοχές του Μπρούκλαϊν και της Βοστώνης γενικότερα.
Ηταν και πέρυσι επικεφαλής του Φεστιβάλ και το οποίο σημείωσε μεγάλη επιτυχία από πάσης απόψεως. Η κ. Κληρονόμου είπε στον «Εθνικό Κήρυκα» πως «με βάση της επιτυχία του φεστιβάλ πέρυσι, φέτος αναμένουμε να είναι ακόμα επιτυχές και ψυχαγωγικό για ολόκληρη την κοινότητα του Καθεδρικού Ναού αλλά και της Ομογένειας της Νέας Αγγλίας».
Πρόσθεσε ακόμα πως «για τη διασκέδαση των επισκεπτών μας θα έχουμε διαρκή ζωντανή ελληνική μουσική, τραγούδι και χορό από την ορχήστρες ‘Ορφέας, ‘Ταξίμι’ και τα ‘Δειλινά’, καθώς επίσης και DJ με τους Γιώργο και Χρήστο Αθα».
Τόνισε ότι «θα έχουμε Ελληνική Ταβέρνα κάτω από τα άστρα με μεζεδάκια, παιχνίδια και δραστηριότητες για τα μικρά παιδιά, τη λαχειοφόρο και φυσικά τα αυθεντικά και φρέσκα ελληνικά φαγητά συμπεριλαμβανομένου αρνί ψητό στη σούβλα, γύρο, τα σπιτικά γλυκά και πολλά άλλα».
Η κ. Κληρονόμου ανέφερε επίσης ότι «θα υπάρχουν περίπτερα με πολλά και καλά ελληνικά είδη και δώρα», ενώ θα υπάρχει λεωφορειάκι το οποίο θα μεταφέρει τους επισκέπτες από τον χώρο στάθμευσης του Σχολείου Park και επίσης από το Ελληνικό Κολέγιο και τη Θεολογική Σχολή όπου θα μπορούν οι επισκέπτες να σταθμεύσουν τα οχήματα τους.
Το χορευτικό συγκρότημα της Μητρόπολης Βοστώνης θα χορέψει όμορφους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.
Η κ. Κληρονόμου είπε πως «προσκαλούμε όλους να δώσουν με την παρουσία τους υποστήριξη στον Καθεδρικό μας Ναό και γενικότερα στην ευρύτερη Κοινότητά μας».
Τόνισε ακόμη, ότι όσοι επιθυμούν να συμβάλλουν εθελοντικά και να εργασθούν για την επιτυχία του φεστιβάλ μπορούν να τηλεφωνήσουν στον αριθμό του γραφείου του Καθεδρικού Ναού (617) 731-6633.
/www.ekirikas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου