Σάββατο, 21 Μαΐου 2016

Wi-fi σε εκκλησίες του Βερολίνου και του Βρανδεμβούργου !

Δωρεάν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, σε λίγο καιρό, αναμένεται να έχουν οι πιστοί σε 220 Προτεσταντικές εκκλησίες του Βερολίνου και το Βρανδεμβούργου, ενώ μελλοντικά δωρεάν Wi-Fi θα παρέχεται σε επιπλέον 3.000 ναούς της ευρύτερης περιοχής, σύμφωνα με το γερμανικό δίκτυο RBB.

Μεταξύ των πρώτων «online» εκκλησιών θα είναι ο καθεδρικός ναός στην πλατεία Gendarmenmarkt της γερμανικής πρωτεύουσας, αλλά και ο ναός του Αυτοκράτορα Γουλιέλμου, όπως αναφέρει το γερμανικό δίκτυο και αναμεταδίδει το BBC.
Οι επισκέπτες των ναών θα έχουν αρχικά την ευκαιρία μέσω Διαδικτύου να μαθαίνουν πληροφορίες για κάθε εκκλησία, καθώς και για τα εμβληματικά κτήρια της περιοχής, ενώ θα μπορούν στη συνέχεια να περιηγηθούν στον παγκόσμιο ιστό.
Τα δίκτυα θα είναι διαθέσιμα τόσο εντός των ναών, όσο και στον προαύλιο χώρο.
«Η πνευματικότητα των ανθρώπων δεν έχει μειωθεί, ωστόσο η επικοινωνία έχει αλλάξει, έχοντας μεταφερθεί κυρίως σε ψηφιακά κοινωνικά δίκτυα», εξηγεί οΦαμπιάν Κρέτσμερεκπρόσωπος των εκκλησιών της περιοχής, συμπληρώνοντας ότι «εμείς στην Ευαγγελική εκκλησία, μέσα από το “Godspot”, επιθυμούμε να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές και οικείο περιβάλλον στον ψηφιακό κόσμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου